Skip to content

Mūsiškiai armonikieriai pelnė „Svariausio dueto“ nominaciją

Praėjusį šeštadienį Molėtų kultūros centre jau antrąkart surengta armonikierių duetų šventė, kurioje dėl prizų ir nominacijų varžėsi 26 poros muzikantų iš Vilniaus, Širvintų, Druskininkų, Kauno, Pakruojo, Panevėžio, Vilkaviškio, Utenos, Jonavos, Rokiškio, Zarasų, Varėnos, Molėtų ir Ignalinos rajonų. Šioje šentėje Ignalinos garbę gynė gerai pažįstami ir populiarūs ne tik rajone, bet ir už jo ribų armonikos virtuozai – Jonas Žemaitis iš Bėčiūnų ir ignalinietis Kazimieras Blaževičius. Prie jų prisijungė ir mūsų kraštietis, kilęs iš Markėniškės kaimo, bet Vilniuje gyvenantis – Robertas Lunys.

Kaip MI pasakojo iš renginio sugrįžęs J. Žemaitis, šios armonikierių duetų varžytuvės sukėlė didelį žiūrovų susidomėjimą, nes visą popietę erdvus kultūros centras vos galėjo juos sutalpinti. Žiūrovai negailėjo karštų plojimų, kai scenoje pasirodydavo vis naujos poros, grojančios savo kūrybos ir populiarias liaudiškas melodijas. Pasak jo, varžytuvių vertinimo komisija, vadovaujama Birštono kultūros centro folkloro ansamblio „Raskila“ vadovo Algirdo Seniūno, aukštai įvertino jo su Kazimieru dueto pasirodymą. Jiedviem buvo įteikta „Svariausio dueto“ nominacija. Šiltai buvo sutiktas ir jo pasirodymas su R. Luniu, nors jiedu pirmąkart lipo ant scenos, grojo beveik be repeticijų.

J. Žemaitis papasakojo, kad nepamirštamus įspūdžius paliko ir pertraukų metu pasirodžiusi Molėtų KC jaunimo liaudiškų šokių grupė „Alanta“. Šventės metu vyko akcija „Armonikaičių bėdų turgus“, kurioje buvo renkamos lėšos jaunųjų Lietuvos armonikos talentų instrumentams įsigyti.

Mūsiškiai armonikieriai dėkingi šios šventės organizatoriams, Molėtų kultūros centro meno vadovui ir žinomam krašto armonikieriui Kęstučiui Kuzmickui. Beje, pastarasis telefonu teigė, kad ypač vertina ignaliniečių J. Žemaičio ir K. Blaževičiaus darnų grojimą, todėl šį duetą būtinai kvies į svečius ir ateityje. K. Kuzmickas dar prasitarė, jog šventėje dalyvavęs kompozitorius Vytautas Juozapaitis svarstė, kad šį renginį ateityje vertėtų įteisinti, kaip Lietuvos armonikierių šventę.

Jono Žemaičio glėbyje – šventės organizatorius Kęstutis Kuzmickas Scenoje – Jonas Žemaitis ir Kazimieru Blaževičiumi Gausus armonikierių šventės dalyvių būrys

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje