Skip to content

Atsargiai elkimės su pirotechnikos priemonėmis!

MI informacija

Kad artėjančios Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventės būtų sutiktos saugiai ir jų neužtemdytų incidentai, kylantys dėl nesaugaus pirotechnikos naudojimo, policija, kaip ir kasmet, vykdo prevencinę akciją „Pirotechnika“. Daugiausiai dėmesio bus skiriama neteisėtai pirotechnikos priemonių prekybai, naudojimui ir asmenims, kurie neturi teisės jos įsigyti.

Primename, kad sprogdinti petardas ir leisti fejerverkus draudžiama:

* prie mokyklų, vaikų darželių, gydymo ir reabilitacijos įstaigų, kulto, šarvojimo patalpų, jeigu tai nesuderinta su pastatų (statinių) ar patalpų valdytojais, taip pat kitose savivaldybės tarybos nustatytose vietose;

* draudžiama naudoti pirotechnikos priemones nuo 22 val. vakaro iki 8 val. ryto. Šis draudimas netaikomas per šventes ar masiniuose renginiuose, kuriems išduotas leidimas;

* naudoti civilines pirotechnikos priemones ne pagal paskirtį;

* naudoti ir parduoti civilines pirotechnikos priemones asmenims, apsvaigusiems nuo alkoholio,

* narkotikų, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų;

* naudoti ir parduoti civilines pirotechnikos priemones, kurios yra akivaizdžiai mechaniškai ar kitaip pažeistos, deformuotos, ant kurių yra korozijos ar skysčių dėmių pėdsakų.

Už visus aukščiau minėtų taisyklių pažeidimus yra numatytos baudos. Jei vaikai pažeidžia pirotechnikos naudojimo taisykles, taikomas Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnis „Tėvų valdžios nepanaudojimas arba panaudojimas priešingai vaiko interesams“. Pagal straipsnį įstatymai numato įspėjimą arba baudą iki 100 litų.

Administracinės teisės pažeidimų kodekse už pirotechnikos įsigijimo ir naudojimo tvarkos pažeidimus irgi numatytas įspėjimas arba bauda nuo 50 iki 100 litų. Jei šį pažeidimą padarė paaugliai nuo 14 iki 16 metų, tokios pačios sankcijos taikomos jų tėvams arba globėjams.

Netaisyklingai naudojant pirotechniką, atsižvelgdama į aplinkybes, policija gali pritaikyti ir kitus administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnius, už kuriuos gali būti numatytas ir administracinis areštas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje