Skip to content

Ignalinos mokyklos – tarp sportiškiausių Lietuvos mokyklų!

MI informacija

Gruodžio 5 d. Seime buvo apdovanoti 2011–2012 m. Lietuvos sportiškiausios mokyklos konkurso nugalėtojai. Juos sveikino ir sportiškiausioms mokykloms bei geriausiems kūno kultūros mokytojams ranką spaudė ir Seimo Darbo partijos frakcijos narys, išrinktas Ignalinos–Švenčionių vienmandatėje rinkimų apygardoje, Šarūnas Birutis (penktadienį, beje, jis paskirtas kultūros ministru). Net dvi rajono mokyklos – Ignalinos gimnazija, Lietuvos vidurinių mokyklų ir gimnazijų grupėje užėmusi 9-ąją vietą, ir Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinė mokykla, bendroje mokyklų įskaitoje užėmusi 4-ąją vietą, – pelnė sportiškiausių Lietuvos mokyklų vardą. Į Seimą apdovanojimams buvo pakviesta dešimt sportiškiausių Lietuvos mokyklų.  

Pasak parlamentaro ir ministro Š. Biručio, ignaliniečiai gali pagrįstai savimi didžiuotis, nes jau ne pirmus metus Ignalinos mokyklos atsiduria sportiškiausiųjų dešimtuke. „Džiaugiuosi, kad abi šios mokyklos jau ne pirmus metus atsiduria sportiškiausiųjų viršūnėje. Šis laimėjimas yra tikrai didelis tiek pedagogų, tiek pačių mokinių nuopelnas, įrodantis, kad Ignalinos mokyklose skiriamas deramas dėmesys kūno kultūrai, fiziniam aktyvumui, sveikatai. Tai ypač svarbu šiais laikais, kai daugelis vaikų mieliau leidžia laiką prie kompiuterio ar televizoriaus ekrano“, – teigia Š. Birutis.

Parlamentaras, pats aktyviai sportuojantis visą gyvenimą, neabejoja sporto nauda ir mano, kad šis konkursas turėtų gyvuoti dar ilgus metus. „Visą gyvenimą aktyviai sportuoju, tai padeda man išlikti darbingam, sveikam ir energingam. Kad ir kaip banaliai beskambėtų, bet tiesa ta, kad sveikame kūne – sveika siela. Vadovaukimės šia paprasta tiesa ir nepamirškime sporto, skatinkime vaikų fizinį aktyvumą, paremkime tokias puikias iniciatyvas, kaip šis konkursas“, – ragino parlamentaras ministras.

Lietuvos sportiškiausios mokyklos konkursas vyksta jau 11 metus iš eilės, juo skatinama kuo didesnį dėmesį skirti mokinių fiziniam ugdymui ne tik kūno kultūros pamokose, bet ir po pamokų, laisvalaikiu, taip pat skatinti mokinių sporto klubų kūrimąsi, plėsti sporto būrelių skaičių.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje