Skip to content

Pasveikinti jaunieji rajono talentų talentai

MI informacija

Jaunųjų talentų konkursas ir apdovanojimų šventė – baigiamasis vaikų teisių apsaugos savaitės renginys. Juo  siekiama atrasti naujų talentų, skatinti vaikų kūrybiškumą, ugdyti jų norą mokytis, tobulėti, būti aktyviais ir pasitikinčiais savimi. Antradienį Ignalinos kultūros ir sporto centre iškilmingai pasveikinta 20 Jaunųjų talentų konkurso nugalėtojų – praėjusiais mokslo metais intelektualinėje, kūrybinėje, meninėje veikloje labiausiai pasižymėjusių vaikų ir jaunuolių. Šį konkursą jau tryliktus metus organizuoja savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius.

Visus susirinkusius pasveikino konkurso vertinimo komisijos pirmininkas, rajono mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis. Jis džiaugėsi, kad kasmet jaunųjų talentų būrys nemažėja. Jiems dėkota už savo mokyklų ir gimtojo krašto garsinimą ir linkėta užaugti dorais žmonėmis. Nuolat tobulėti, siekti didelių tikslų mokiniams linkėjo ir jų pasveikinti atėjęs rajono meras Bronis Ropė. 

„Kurkit, ieškokit, nenurimkit, nebijokite išbandymų ir sunkumų, tai jums padės siekti didelių tikslų…“, – daug šiltų žodžių vaikams išsakė šio gražaus ir prasmingo renginio sumanytoja Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė. Ji padėkojo ir talentus išugdžiusiems mokytojams, tėvams bei šventės rėmėjams.

Jauniesiems talentams meras, vicemeras bei Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja įteikė išminties simbolius, Jono Grundos sukurtas medžio skulptūrėles – pelėdžiukus, savivaldybės padėkas ir didelius spalvingus žaislus, tarsi priminimą apie nuostabiausią laiką – vaikystę. Kadangi 2013-ieji yra Gyvatės metai, talentai gavo linksmus šimtakojus, kurie panašūs į gyvatę.

Šiemet konkursui buvo pasiūlyta 50 kandidatų – kūrybingų, gabių, pasižymėjusių meno ir mokslo srityse mokinių. Juos galėjo siūlyti  kultūros, ugdymo įstaigos, nevyriausybinės organizacijos ir pavieniai asmenys. Išrenkant laureatus buvo atsižvelgiama į pasiekimus įvairiuose konkursuose, zoninėse bei respublikinėse olimpiadose. Bene labiausiai Ignaliną garsinęs – Giedrius Pakalka, TV konkurse „Tūkstantmečio vaikai“ 2008 m. tapęs šauniausiu penktoku, o šiemet geriausiai žinias parodė tarp devintokų.

Paskatinamuosius prizus septyniems dalyviams įsteigė ir rajono laikraščiai „Mūsų Ignalina“ ir „Nauja vaga“, euroregiono „Ežerų kraštas“ Lietuvos biuras, organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Ignalinos skyrius. „Mūsų Ignalina“ vertigomis dovanomis apdovanojo dvi moksleives – Ignalinos gimnazijos ketvirtokę Agnę Čepulytę ir Daugėliškio vidurinės mokyklos devintokę Simoną Cicėnaitę. 

Po apdovanojimų jauniesiems talentams, jų mokytojams ir svečiams nuostabų spektaklį „Vėtrų karalienė“ dovanojo Utenos teatras „Zuikis puikis“. Visi galėjo žavėtis profesionalia vaidyba, spalvinga scenografija, gražiomis dainomis ir kūrybiškai perteikta pasaka.

Jaunųjų talentų konkursas, sugalvotas Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos D. Ropienės, kasmet rengiamas nuo 2000 m. Tuomet ignaliniečiai buvo pirmieji, pradėję rengti tokį renginį. Dabar jis organizuojamas jau daugelyje kitų savivaldybių.

J. Baltakio nuotr.

Apdovanojimai įteikiami: didžiasalietei Gintarei Kapliukaitei Apdovanojimai įteikiami: ignalinietei Godai Juršėnaitei Paskatinamuosius prizus pelnę augantys talenčiukai – darželinukai (priekyje iš kairės) Ignas, Viltė ir Austėja Scenoje visi apdovanoti rajono talentai, talenčiukai ir talentaitės su rajono vadovais ir konkurso rėmėjais Ignalinos kultūros ir sporto centro dailės studijos talentai su vadove Nijole Trinkūniene

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje