Skip to content

Kaimuose gyvenantys žmonės niekam nereikalingi?

MI informacija

Sniego patalas, apgaubęs visą šalį, neaplenkė ir Ignalinos krašto. Praėjusį savaitgalį stiprus vėjas bei nesiliaujantys krituliai vieniems pridarė darbo, kitiems sukėlė rūpesčių ir galvos skausmą, o visiems kartu – nuostolių. Deja, nieko negirdėti ir apie artimiausiomis paromis gerėjančius orus: snigs, pustys. Džiuginančių naujienų neturi ir kelininkai.

Dar praėjusią savaitę, ketvirtadienį, prieš visas pūgas pirmieji sujudo taujūniškiai ir daugėliškėnai, mat, pasak gyventojų, kelias N. Daugėliškis – Rimšė, vedantis į Visaginą, nevalytas visą savaitę ir praktiškai nepravažiuojamas. „Apačioje susidaręs ledas, o ant viršaus – suvelto sniego košė, todėl automobiliai ant kelio slidinėja į visas puses ir vairuotojai juos valdo tik iš dalies. Kelyje susitikus dviems automobiliams, situacija – neprognozuojama. Tikrai jausmas ne koks, kai iš priekio matai į tave pusiau šonu čiuožiantį keleivinį autobusiuką, nes ir pats panašiai čiuoži ir situacijos iš esmės nevaldai. Sako, kelininkai lėšų neturi? Nejuokinkit pasaulio. Dabar visi taip įprato skųstis neturintys pinigų, o patys automobilius perka, priedus mokasi, administracinius pastatus remontuojasi, baldus perkasi, o žmogeliams akis dumia.

Plaukai šiaušiasi pagalvojus, kad kasryt tokiu keliu išleidžiam vaikus į mokyklą. Sėdi ir drebi, kol sulauki iš vaiko žinutės, kad jau išlipo.

Šis kraštas ir valdžios, ir Dievo užmirštas. Nei čia seniūnui kas rūpi, nei kelininkams: kiek pastūmei, tiek nuvažiavai (patarlė). Kitur viską suspėja pasidaryt ir dar pasigražint laiko ir pinigų pakanka, o čia tai kaip pelkėn viskas“, – liūdnas mintis dėsto gyventojai.

VĮ „Utenos regiono keliai“ Ignalinos kelių tarnybos vadovas Vaiduolis TARAŠKEVIČIUS:

– Dirbam, valom, darom, ką galim. Technika dirbo visą savaitgalį, o šįryt jau pradėjo strigt darbai, nes sugedo dvi transporto priemonės. Mes pirmiausia prižiūrime 143 km regioninių kelių, o tik tada jau imamės rajoninių. Šį rytą 40 proc. rajoninių kelių yra neišvažiuojami visai, o 40 proc. – važiavimo sąlygos yra labai apsunkintos. Kas dėl kelio N. Daugėliškis – Rimšė, tai praeitą savaitę valėm jį du kartus, o šį savaitgalį – dar du kartus. Šį savaitgalį sulaukėm daug skambučių iš įvairių rajono vietų: vieni prašė išvalyti, kiti klausė, ar išvalysime, o treti dėkojo, kad laiku išvalėme neišvažiuojamus kelius.

Ignalinos autobusų stoties viršininkas Kęstutis GAIDELIS:

– Situacija labai bloga. Aišku  viena – rajoniniai keliai niekam nereikalingi. Mūsų pareiga – žmones saugiai pristatyti iš vieno taško į kitą. Kreipėmės į VĮ „Utenos regiono keliai“ vadovybę, į rajono vicemerą Henriką Šiaudinį, šis – į kelininkus ir… nieko. Atsakymas vienas – nėra lėšų. O ką mums daryt? Deginam kurą ir tiek. Išleidi vairuotoją į nežinią. Nežinai, ar jis nuvažiuos iki maršruto, ar neužbuksuos, ar nenuslys nuo kelio ir panašiai… Rajoniniai keliai praktiškai visi neišvažiuojami. Daugeliu maršrutų autobusai nekursavo ir savaitgalį ir šįryt neišvažiavo. Negalim vaikų pristatyti į mokyklas. Yra tokių probleminių vietų, kad ir be pūgos nesusidorojam. Amžiaus problema – Bernotai, kur nėra kaip apsisukti autobusui, ir N. Daugėliškio stotelė, bei išvažiavimas iš jos. Praėjusią savaitę asmeniškai skambinau ponui V. Taraškevičiui ir prašiau: „Mylėkit Dievą, nors N. Daugėliškyje apsisukimą prie stotelės sutvarkykit“…

Keliai keliais, bet juk tie keliai ne šiaip sau… Tie keliai skirti kasdien į darbą skubantiems žmonėms, kurių paslaugomis naudojamės mes visi, tais keliais į mokyklas važiuoja ir mokiniai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje