Skip to content

Baltarusis žvejys užsigeidė lietuviškų lydekų

MI informacija

Trečiadienį savo atsakomybės ruože Ignalinos rajone patruliavę VSAT Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos pasieniečiai ant Drūkšių ežero ledo pastebėjo iš Baltarusijos pusės atėjusį asmenį. Jis lede gręžė eketes ir ketino žvejoti skrituliais, prie kurių (kaip masalas) kabinamos gyvos žuvelės. Tokiais žvejybos įrankiais dažniausiai gaudomos lydekos. Šiuo metu jų žūklė gyvais masalais Lietuvoje iki balandžio 20 d. draudžiama.

Eketes gręžęs žvejys taip pat pastebėjo iš tolėliau ledu besiartinančius pasieniečius. Nešinas savo žūklės įrankiais, jis skubiai pasišalino į Baltarusijos teritoriją. Apie pažeidėją Pūškų užkardos pareigūnai pranešė kaimyninės šalies kolegoms, Polocko pasienio būrio pasieniečiams. Šie vėliau informavo savo pusėje sulaikę minėtą vyrą.

Įvykio vietą apžiūrėję Pūškų užkardos pasieniečiai nustatė, kad žvejys į Lietuvą buvo įžengęs apie 25 m ir spėjo išgręžti keturias eketes. Jis nepaisė ežere pastatytų specialių plūdurų, kurie žymi Lietuvos ir Baltarusijos sieną. VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl valstybės sienos pažeidimo. Vyrą turėtų bausti savo šalyje jį sulaikę Baltarusijos pareigūnai.

Pasak Pūškų užkardos pasieniečių, poledinės žūklės entuziastų ant Drūkšių ežero ledo ypač padaugėjo, kai naktimis ėmė stipriau šalti ir sutvirtėjo ledas. Padaugėjo ir į pasieniečius besikreipiančių žvejų, kurie prieš vykdami į pasienio vidaus vandenis privalo gauti VSAT leidimą.

Nemaža dalis žūklautojų turi ilgalaikius leidimus, todėl jiems papildomų rūpesčių nekyla. Pūškų užkardos pareigūnai poledinės žūklės sezono įkarštyje per dieną išduoda 10–20 naujų leidimų iš tolesnių šalies vietovių atvykstantiems žvejams.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje