Skip to content

Buvęs „Snoro“ bankelis „apsirengė nauju rūbu“ ir vėl atgijo

Nuo praėjusio antradienio vėl dirba prie Ignalinos autobusų stoties veikusio banko „Snoras“ skyriaus kioskas, tik pakeitė savo išvaizdą, paskirtį ir šeimininkus. Likviduojamo banko „Snoras“ mini bankų tinklą (214 kioskų) už 3,1 mln. litų įsigijo valstybės valdomas Lietuvos paštas. Dabar buvęs „snoriukas“ veikia „PayPost“ prekės ženklu.

Kaip MI telefonu papasakojo Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Janušaitė, jau pradėję veikti kioskai „aprengti nauju rūbu“, jų spalva yra mėlyna, o viršuje geltoname fone, vietoj žodžio „Snoras“, yra užrašas „PayPost“. Angliškai „pay“ yra mokėjimas, o „post“ paštas. Nenorėjome lietuviško pašto, nes žmonės jį buvo susieję su tradicinėmis paslaugomis, o šiuose bankeliuose bus teikiamos tik finansinės paslaugos. Buvo siekiama, kad šis pavadinimas būtų suprantamas užsieniečiams, nes ateityje čia planuojama pasiūlyti ir kitokių finansinių paslaugų, pavyzdžiui, valiutos keitimą. Nuo šiol „PayPost“ skyriuose galima sumokėti mokesčius už komunalines paslaugas, išsiųsti ir atsiimti tarptautines perlaidas, įsigyti vartojimo kreditą, Vyriausybės taupymo lakštus, sąskaitų papildymus telefoniniams pokalbiams. Čia taip pat priimama laikraščių ir žurnalų prenumerata. „PayPost“ skyriuose kitos tradicinės pašto paslaugos – siuntų siuntimas ar gavimas, filatelinių gaminių pardavimas – neteikiamos.

Naujos paskirties kioske jau įsidarbino klientų aptarnavimo specialistė ignalinietė Inga Gudėnienė. Pasak jos, kioskas darbo dienomis dirbs nuo 11 iki 18 val. o šeštadieniais – nuo 10 iki 14 val.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje