Skip to content

Atkaklios kovos prie žaliųjų stalų

Kultūros ir sporto centro Sporto skyrius Č. Kudabos pagrindinės mokyklos mažojoje sporto salėje surengė atviras rajono stalo teniso pirmenybes, kuriose, kaip reta, dalyvavo gausus mažojo kamuoliuko tramdytojų būrys – 5 moterys ir 23 vyrai, susirinkę iš Visagino, Dūkšto, Didžiasalio ir Ignalinos.

Tarp moterų jau nepirmus metus sėkmingai žaidžia didžiasalietė Anastasija Skunčikaitė, kuri ir šįkart nugalėjo visas varžoves bei pelnytai laimėjo aukso medalį. Nedalyvaujant mokytojai Danutei Gotovskienei, kuri kaskart patekdavo tarp prizininkių, šįkart sidabro medalį pelnė dūkštietė Rasa Kačkienė, o bronzos – daugkartinė rajono šachmatų čempionė Žibutė Čepulienė. Verta pagyrimo gimnazistė Viltė Cicėnaitė, kuri surinko tiek pat taškų, kaip ir Ž. Čepulienė, bet pralaimėjo sausais rezultatais lyderėms, tad teko pasitenkinti ketvirtąja vieta.

Vyrų varžybos buvo dar atkaklesnės ir įdomesnės, nes jas pagyvino Visagino stalo teniso klubo stipriausieji žaidėjai, tarp kurių buvo Sergejus Zubakinas ir Juozas Pėstininkas.

Varžybų pradžioje dalyviai dėl jų gausos varžėsi 4 pogrupiuose ir tik po du iškovojo teisę rungtyniauti finalinėje aštuoniukėje. Lemiamose dvikovose gana pakiliai žaidė visaginiečių lyderis S. Zubakinas, o jam ant kulnų lipo kitas šio miesto klubo atstovas J. Pėstininkas. Pastarasis kalėdiniame turnyre, kuris vyko Visagine, buvo įveikęs S. Zubakiną. Todėl jų tarpusavio dvikova ir buvo labiausiai laukiama. Šį kartą sėkmė lydėjo Sergejų, kuris laimėjo susitikimą 3:0 ir po šios pergalės varžybose faktiškai užsitikrino pirmąją vietą.

Tarp prizininkų atkakliai siekė prasibrauti ir ne kartą šias pirmenybes laimėjęs ignalinietis Marius Daubaras. Jis beveik metus nesitreniravo, todėl pralaimėjo ne tik S. Zubakinui ir J. Pėstininkui, bet nelauktai ir didžiasaliečiui Jevgenijui Paukštui. Tad kartu su šio žaidimo veteranu Algirdu Šukiu laimėję po 4 pergales, bronzos medalį Marius pelnė po pergalės pogrupyje prieš dūkštietį. Pagirtinai pirmenybėse žaidė ir kitas ignalinietis Borisas Jokubovskis, kuris užėmė penktąją vietą. Kiek nepasisekė Dūkšto vidurinės mokyklos moksleiviui Karoliui Alėjūnui, kuris pernykštėse pirmenybėse buvo iškovojęs bronzos medalį, o šįkart turnyre pasiekė tik vieną pergalę.

Pasibaigus pirmenybėms sudarytos moterų bei vyrų rinktinės, kurios šį šeštadienį Alytuje dalyvaus Žalgiriados stalo teniso turnyre.

Autoriaus nuotr.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje