Skip to content

Žalgiriadoje – gausus ignaliniečių medalių „derlius“

Praėjusį savaitgalį dvi dienas Žiemos sporto centre vyko sporto draugijos „Žalgiris“ žiemos sporto žaidynių slidininkų varžybos. Spūstelėjęs šaltis ir gausiai iškritęs sniegas tolimesnių rajonų slidinėjimo entuziastams ir mėgėjams, tikriausiai, sutrukdė atvykti į šias tradicines žaidynes, todėl slidininkų skaičius šįkart nebuvo toks gausus, kaip ankstesniais metais. Bet tie, kurie atvyko – nesigailėjo, nes įvairiose distancijose tarp įvairaus amžiaus dalyvių vyko atkaklios kovos, siekiant pelnyti kuo tauresnės spalvos medalius.

Pirmą žaidynių dieną, kai šaltis kiek atlyžo ir termometro stulpelis pakilo iki -12 laipsnių atžymos, vyko individualios lenktynės, kurias pradėjo jauniausieji slidininkai. Pirmą, bronzos, medalį ignaliniečiams pelnė Ugnė Kastanauskaitė.

Po to startavę penkiolikmečiai berniukai dar labiau pradžiugino, laimėdami visas tris prizines vietas. Aukso medalį pelnė Lukas Čepulis, sidabro – Deividas Kliševičius, o bronzos – Dainius Bielinis. Kitoje, kiek vyresnių dalyvių grupėje, žaidynių čempionu tapo Karolis Paukštė.

Kai prasidėjo vyresniojo amžiaus ir jau patyrusių slidininkų startai, tarp jų nesimatė praėjusių žaidynių sidabro medalio laimėtojos Rimos Gruodienės, taip pat Evelinos Vilčinskaitės ir Vitalijaus Afanasjevo, kurie pernai kartu su centro direktoriumi Bronislavu Cicėnu šauniai startavo estafetės varžybose, tapdami varžybų čempionais. Bet ir šiemet ignaliniečiai buvo „ne pėsti“. Malonią staigmeną pateikė 10 km lenktynėse startavęs Modestas Vaičiulis, kuris, savo amžiaus dalyvių grupėje beveik be konkurencijos aplenkęs visus varžovus, pelnė aukso medalį. Tokios pat spalvos medaliu pasipuošė ir B. Cicėnas, startavęs tarp veteranų 5 km lenktynėse. Vėl tenka pagirti ir LESTO Ignalinos klientų aptarnavimo centro vadovą Raimundą Guogą, savo amžiaus dalyvių grupėje užėmusį trečiąją vietą ir pelniusį bronzą.

Antrą varžybų dieną, kai vyko estafečių varžybos, vėl pradžiugino pačių jauniausių dalyvių Ignalinos pirmoji komanda, kurios sudėtyje šliuožė Deimantas ir Deividas Kliševičiai bei U. Kastanauskaitė. Ši trijulė iškovojo žaidynių aukso medalius.

Tarp suaugusiųjų slidininkų šiemet estafečių varžybose buvo leista dalyvauti ir jungtinėms komandoms, bet pagal vienodą dalyvių amžių. Tad B. Cicėnas jau gynė Ignalinos ir Visagino jungtinės komandos garbę. Nors tarp savo dalyvių 1 km atkarpą jis įveikė greičiausiai, bet kiek silpniau šliuožė Viktorija Borinova ir Arkadijus Balakinas, tad komandą patenkino bronzos medalis.

Moterų ir vyrų iki 40 m. dalyvių grupėje Ignalinos komandos sudėtyje rungtyniavo Danutė Rasimovičienė, Vadimas Stefanskis ir M. Vaičiulis. Dar prieš startą buvo aišku, kad mūsiškiams dėl aukso bus sunku kovoti su Elektrėnų SK „Mohikanų“ komanda, kurios dalyviai sėkmingai šliuožė individualiose lenktynėse. Ir vis dėlto ignaliniečius reikia pagirti už iškovotą antrąją vietą, o ypač – M. Vaičiulį. Jis estafetę priėmė iš D. Rasimovičienės trečias, kai varžovų komanda buvo pastebimai nutolusi. Bet vieno kilometro atkarpą jis tiesiog skriste nuskrido, sugaišęs mažiausiai laiko tarp visų dalyvių ir finišavo antras, visai nedaug atsilikęs nuo pirmavusios „Mohikanų“ komandos.

Malonu, kad šiose žaidynėse, kaip įprasta, ignaliniečiai pelnė daugiausiai įvairių spalvų medalių.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje