Skip to content

Antroji gripo auka šalyje – iš Girminių

Kai buvo pranešta, kad Kaune nuo gripo mirė 12 metų mergaitė, o mieste paskelbta gripo epidemija, Ignalinos poliklinikoje teiravomės, kokia situacija dėl gripo pas mus. Buvo pasakyta, kad nė vieno susirgimo gripu atvejo rajone neužregistruota, vien viršutinių kvėpavimo takų uždegimai. O po poros dienų visa šalies žiniasklaida jau trimitavo – Ignalinoje antroji gripo auka.

Nuo gripo mirė 56-erių Girminių gyventoja G. G. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, moteris nuo gripo niekada nebuvo skiepyta. Ji buvo prisiregistravusi privačioje poliklinikoje (UAB „Ignalinos sveikatos centre“). Blogai pasijuto sausio 13 d., o sausio 18-ąją kreipėsi į polikliniką – ji skundėsi aukšta temperatūra, šaltkrėčiu, silpnumu ir nuovargiu, bet moteris gultis į ligoninę atsisakė.

Pablogėjus sveikatos būklei, praėjusį pirmadienį į Utenos ligoninę buvo išgabenta greitosios pagalbos automobiliu. Čia jai buvo patvirtinta gripo ir plaučių uždegimo diagnozė, moteris duso. „Jos būklė buvo labai bloga, tiesiog katastrofinė, todėl iškart po apžiūros buvo išvežta į Utenos infekcinę ligoninę. Greitoji ją nuvežė per 40 minučių“, – MI sakė Ignalinos ligoninės Priėmimo skyriaus medikai. Ketvirtadienį, sausio 24 d., Intensyvios terapijos skyriuje ligonė mirė.

Tyrimais laboratorijoje nustatyta, jog moteriai mirtinas komplikacijas sukėlė A tipo gripo virusas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje