Skip to content

Nenoriu mokėti už orą savo konteineryje…

MI informacija

 

Ačiū, gerbiama redakcija, kad ėmėtės gvildenti šiukšlių rūšiavimo temą. Kaip matau, ne vien mūsų šeimai ji aktuali. Norėčiau papildyti savo rašinį („Apie šiukšles ir jų tvarkymą – kitu kampu“, MI, 2013-02-01 d., Nr. 9). Tuo pačiu tai būtų ir vienas iš pasiūlymų, kuriuos kvietėte teikti.

Gal kam nors susidarė įspūdis, kad savo konteineryje labai skrupulingai skaičiuojame kiekvieną centimetrą ir, neduok Dieve, jei ten iki viršaus neprikrauta šiukšlių, tai jau verkiam, kad už tai reikia permokėti. Kategoriškai – ne! Kalbma apie pustuštį, net iki pusės neprikrautą konteinerį. Todėl mūsų šeima norėtų, kad būtų leista pasirinkti, kiek kartų per mėnesį tavo šiukšles išvežtų. Šiuo metu, mano žiniomis, yra tik du variantai: kas savaitę ir kas dvi savaites. Mes norėtume, kad dar būtų galimybė išvežti ir kas tris, ir net kas keturias savaites (kartą per mėnesį). Tai vienas iš pasiūlymų.
Kita mintis – gal galėtų būti mažesnės talpos konteineriai? Tada nereikėtų žaisti čia su tom savaitėm. Tik vėl klausimas, ar nereikės tada atnaujinti, pritaikyti prie kitokių gabaritų konteinerių šiukšlių rinkimo mašinos? Čia ir vėl pinigai bei didžiulis perversmas.

Trečias variantas – sverti konteinerius. Ši mintis jau sklando ir visoje respublikoje, bet vėlgi reikalauja didelių finansų, o ir gyventojams kainuotų ne pigiau.

Žodžiu, ką bepasiūlysi, viskas reikalaus didžiulių darbo ir finansinių investicijų, bet kažką keisti – reikia.
O, kalbant apie rūšiavimą, aš bet kurioje įstaigoje pasigendu šių įpročių. Ir toje pačioje savivaldybėje, ir bet kurioje kitoje jos įsteigtoje institucijoje turėtų stovėti specialių spalvų rūšiavimo šiukšliadėžės. Ir kiekviena šių įstaigų valytoja turi žinoti, kad kartonėlį, likusį nuo tualetinio popieriaus ritinio, ar tuščią limonado buteliuką, ji turi mesti ne į įprastą šiukšlių konteinerį, o į spalvotuosius „teletabius“. O kiek ten lieka popieriaus… Juk daug ką (išskyrus užrašus su asmens pavarde ar asmens kodu) galima išrūšiuoti. Tuomet ir pati įstaiga pamatys, kad vietoje penkių konteinerių, jai užtenka tik vieno ir tokiu būdu ji sutaupo. O kad už perdirbamų atliekų tvarkymą yra imamas mokestis, man tai ne naujiena, bet kai reikia mokėti ir už perdirbamas atliekas, ir už orą savo konteineryje, to jau per daug.

Dar kartą ačiū,

skaitytoja Ramunė

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje