Skip to content

Brakonieriams smūgiuoja padidinti žalos įkainiai

MI informacija

Jau ne kartą rašėme apie Dysnų ežere už neteisėtą žvejybą statomais tinklais sulaikomus vietos gyventoją V. B. ir vilnietį S. N. Vien praėjusiais metais Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai šiuos piliečius, neteisėtai žvejojančius tinklais, sulaikė 6 kartus, iš jų paėmė ir konfiskavo 53 statomus tinklus ir 3 valtis. Nuo 2005 metų V. B. aplinkosaugininkams buvo įkliuvęs 23 kartus! O S. N. –  ,,tik“ 11.

Vasario 13 d. ant Dysnų ežero ledo pareigūnai vėl užfiksavo, kaip du vyrai tikrina ir perstato statomus tinklus. Aplinkosaugininkams nekilo abejonių, kad tai anksčiau minėti V. B. ir S. N. Baigę darbą, jie pradėjo gudrauti – sudėję žuvį į maišą metė kuo toliau nuo tako, kad neliktų pėdsakų, o patys, pasiėmę tik vieną ešerį ir karšį, patraukė ledu link Moliakalnio k., kur netoli kranto ir buvo sulaikyti.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad šie brakonieriai su dešimčia statomų tinklų neteisėtai sugavo 14 lydekų, 1 starkį, 5 karšius ir 1,5 kg kuojų ir ešerių, tuo padarydami 9279,87 Lt žalą gamtai. Už šį pažeidimą jiems bus skirtos ir administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu, nes po ledu perstatyti tinklai buvo surasti ir ištraukti.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje