Skip to content

Legendos suvienijo aštuonių šalių mokinius

MI informacija

Dūkšto vidurinė mokykla dalyvauja Tarptautiniame Comenius daugiašalių mokyklų partnerystės projekte„Legendos suvienija mus“ („The Legends unite us“), kuris prasidėjo 2012 m. ir tęsis iki 2014 m. Jame dalyvauja aštuonios šalys: Portugalija, Ispanija, Olandija, Vokietija, Kroatija, Latvija, Čekija bei Lietuva. Projekto veikla finansuojama iš „Mokymosi visą gyvenimą“ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Šiais metais, vasario 3–6 d., vyko antras pagal projektą susitikimas Ispanijos Caceres mieste. Atvyko visų aštuonių šiame projekte dalyvaujančių šalių mokyklų partnerių atstovai: mokytojai ir mokiniai. Dūkšto vidurinei mokyklai susitikime atstovavo projekto koordinatorė Lietuvoje – anglų kalbos mokytoja  Lenie Drūteikienė ir biologijos mokytoja S. Petkūnienė bei 11 klasės mokiniai: K. Alejūnas, A. Kovaliauskas, I. Bikulčiūtė, R. Šakalytė. Svarbiausi šio susitikimo tikslai – aptarti tolesnę projekto vykdymo eigą bei pristatyti savo šalies legendą, kurios interpretacija bus išleista bendrai sukurtoje knygoje. O svarbiausia – susipažinti ir susidraugauti įvairių šalių ir  kultūrų mokiniams.

Šiltai svečius  priėmę „Ies virgen de Guadalupe“ mokyklos mokytojai ir mokiniai paruošė turiningą programą, kurios metu buvo užsiėmę visi. Pirmadienį atvykę svečiai buvo iškilmingai priimti. Po priėmimo, kartu su šeimininkais, svečiai pristatė savo legendas, apžiūrėjo „Ies virgen de Guadalupe“ mokyklą. Antradienį buvo organizuotas susipažinimas su Caceres senamiesčiu, vakare – atsisveikinimo vakarėlis su šokiais. Mokiniai bendravo anglų kalba bei mokėsi naujų draugų kalbos. Buvo ir linksma, ir liūdna, nes susiradę draugų jaunuoliai jau turėjo atsisveikinti. Bet, pasikeitę adresais, pasižadėjo vieni kitiems, jog nepamirš, bendraus, naudodamiesi šiuolaikinėmis technologijos priemonėmis ir išsivežė daugybę malonių prisiminimų.

Susitikimo tikslai buvo pasiekti, o ispanų kalba bei aplankyti Ispanijos kultūros paminklai pasiliks visam gyvenimui, žadindami daugybę malonių prisiminimų.

Straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Švietimo mainų paramos fondas ir Europos Komisija negali būti laikomi atsakingais už straipsnyje naudojamą informaciją.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje