Skip to content

Iš policijos suvestinių…

MI informacija

 

„Vaikšto“ netikri pinigai

Pastaruoju metu šalyje padaugėjo atvejų, kai iš apyvartos išimami netikri 50 litų nominalo vertės banknotai. Jų numeriai AG4837812, AJ3348112, AH0886289, AJ6260134, AJ3722532, AJ1108914. Iki šios dienos asmenys, gaminę šiuos netikrus pinigus, nenustatyti. Prašome gyventojus, apsiperkant turguose, kaimo ar kitose mažesnėse parduotuvėse, atkreipti dėmesį į gaunamą grąžą. Įtarus, kad pinigai gali būti padirbti, prašome nedelsiant kviesti policiją arba skambinti policijos trumpaisiais numeriais.

Vagystė

Vasario 24 d. 62-ejų vidiškietis pareiškė, kad nulaužus pakabinamą durų spyną buvo įsibrauta į jam priklausantį garažą, esantį Vidiškėse, Sodų g. Pavogta 10 litrų dyzelinio kuro, o išėmus automobilio spynelę, bandyta jį užvesti. Žala tikslinama. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Smurtas

Vasario 23 d. Sabališkės k. asmeninio konflikto metu vyras sukėlė fizinį skausmą savo žmonai. Smurtautojas sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mirtis miško kelyje

Vasario 20 d., apie 20 val., ant apsnigto miško keliuko, jungiančio Pašvoginės ir Lobinių kaimus, rasta negyva Ignalinos sen. Petriškės k. 63-ejų gyventoja J. Č. Kūnas be akivaizdžių išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Promilės ant ratų

Vasario 23 d. Strigailiškyje neblaivus 42-ejų vilnietis P. V. (1,03 prom.) vairavo automobilį „Ford Galaxy“. Pažeidėjui surašytas protokolas.

Kvaišalai

Vasario 20 d. Visagine rajono policijos komisariato pareigūnai, turėdami informacijos apie neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, sulaikė 26-erių dūkštietį V. U. Visagino policijos komisariate atlikus sulaikytojo apžiūrą, rasti 9 užspaudžiami polietileniniai maišeliai su baltos spalvos milteliais, kaip įtariama, narkotine medžiaga – amfetaminu, 6 – su žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga, kaip įtariama, narkotine medžiaga – kanapėmis. Atlikus kratą dūkštiečio namuose Dūkšte, Vasario 16-osios g., rastas maišelis su žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga, kaip įtariama – kanapėmis, elektroninės svarstyklės, užspaudžiami įvairaus dydžio tušti polietileniniai maišeliai, du šaukšteliai. Pažeidėjas sulaikytas ir uždarytas į Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Kvepėjo „namine“

Vasario 18 d. Didžiasalyje, Karalyčios g., rajono policijos komisariato pareigūnai, turėdami informacijos apie neteisėtai vykdomą nusikalstamą veiklą, bute organizavo patikrinimą, kurio metu rasti ir paimti apie 5 litrai skaidraus skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą, ir įrenginys, panašus į aparatą naminei degtinei gaminti. Apie tyrimo metu nustatytos 47-erių įtariamosios gyventojos L. B. veiklą (neteisėtai vykdomą alkoholinių gėrimų gamybą ir prekybą), policijos pareigūnams pranešama jau nebe pirmą kartą. Moters atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d. dėl aparato, skirto neteisėtiems namų gamybos stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti, laikymo.

Vasario 24 d. rajono PK pareigūnai Didžiasalyje, Karalyčios g., vėl atlikto kratą, kurios metu buvo rastas ir paimtas buteliukas, kuriame buvo apie 100 g žalsvos spalvos skysčio, turinčio specifinį alkoholio kvapą, 227 pakeliai cigarečių bei 3 buteliai alaus, kurių kiekvieno talpa po 1,5 litro. Cigarečių pakeliai ir alaus buteliai su Baltarusijos banderolėmis.

Parengė Jonas BALTAKIS

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje