Skip to content

Nacionalinį diktantą rašė 26 ignaliniečiai

MI informacija

Vasario 23 d. visi norintys galėjo dalyvauti Nacionalinio diktanto konkurse. Diktantas buvo rašomas visose Lietuvos savivaldybėse ir Lietuvos ambasadose užsienyje. Per LRT radijo pirmąją programą Vytauto V. Landsbergio tekstą „Senelio laiškas“ skaitė Marijus Žiedas. Rajono savivaldybėje diktantą rašė 26 ignaliniečiai (14 suaugusiųjų ir 12 mokinių). Jauniausias konkurso dalyvis – Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos trečiokas.

Visus rašyti susirinkusius pasveikino ir jų pilietiškumu bei dėmesiu lietuvių kalbai pasidžiaugė rajono mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis, pažymėjęs, kad ši akcija tikrai graži ir prasminga. Sėkmės dalyviams palinkėjo ir egzamino savivaldybėje organizatorė kalbos tvarkytoja Laima Sidorenkienė.

Pasibaigus diktantui, besiskundžiančių, kad jis buvo labai sunkus, nebuvo, tačiau daugelis minėjo, kad bent jau pradžioje tekstas buvo per greitai diktuojamas. Ir rašantieji, ir klausantieji galėjo pasidžiaugti gražia kalba, besiliejančia vaizdingais sakiniais. Mokytojo rašytas laiškas Airijoje gyvenančiam anūkui buvo papuoštas ir ausiai kasdieninėje šnekoje mažiau girdimais žodžiais.

Nacionalinio diktanto finalas bus rengiamas Vilniuje. Jo data bus paskelbta vėliau. Finalo dalyvius atrinks lietuvių kalbos ekspertų komisija. Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai. Moksleiviai varžysis atskiroje konkurso grupėje. Pirmą kartą projekto istorijoje diktantą buvo galima rašyti namuose ir tekstą organizatoriams išsiųsti paštu. Tačiau rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo. Projekto organizatoriai paštu atsiųstus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir grąžinti autoriams.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje