Skip to content

„Chebra“ į finalą prasibrovė sunkiai

Antradienio vakarą Sporto ir pramogų centro žaidimų aikštelėje vyko pirmojo rajono krepšinio pirmenybių pusfinalio varžybos, kuriose rungtyniavo dabartiniai čempionai – „Chebros“ komanda su Švenčionėlių „Aitvaro“ jaunaisiais krepšininkais.

Pirmenybių pradžioje čempionai nesunkiai ir dideliu taškų skirtumu buvo įveikę varžovus, todėl ir antroje dvikovoje daugelis žiūrovų tikėjo, kad „Chebros“ krepšininkai nesunkiai pasieks pergalę ir be vargo pateks į finalą. Matyt tuo patikėjo ir patys šios komandos žaidėjai, su pakilia nuotaika pasirodę aikštelėje. Tačiau jau rungtynių pradžioje jie patyrė smūgį. Sunku buvo net patikėti, kad per pirmą kėlinį jie pelnė vos 7 taškus. O T. Garlos auklėtiniai žaidė tarsi ant sparnų. Jie drąsiai kovojo po augalotų ir labiau prityrusių žaidėjų krepšiu ir metimais iš įvairių nuotolių surinko net 25 taškus. Ir antro kėlinio pradžia sėkmingesnė švenčionėliškiams, kurie įgijo net 24 taškų pranašumą. Sirpo abejonė, ar pavyks čempionams likviduoti tokį atsilikimą, nes priešingu atveju jie nepatektų į finalą. Šią grėsmę pajuto ir patys, ypač labiau patyrę žaidėjai bei jų treneris Gintaras Motiejonis. Todėl po ilgosios pertraukos „Chebra“ pradėjo rungtyniauti labiau susikaupę gynyboje, o puolime labiau išnaudojo ūgio persvarą. Tad rungtynių eiga pakrypo kita linkme. Baigiantis trečiajam ketvirčiui, rezultatas išsilygino – 52:52. Paskutiniame kėlinyje jau pirmavo čempionų komanda, kuri nebeišleido pergalės iš savo rankų, laimėdami rungtynes – 75:63. Ir užsitikrindami teisę žaisti finale.

Beje, žiūrovai, stebėję šias rungtynes, su dėkingumu atsiliepė apie jaunųjų Švenčionėlių krepšininkų kovingą žaidimą, kurie, nors jiems ir pralaimėjo, drąsiai žaidė su labiau patyrusiais varžovais.

Vakar dėl patekimo į finalą rungtyniavo „Žuvėdros“ ir Ignalinos krepšinio asociacijos komandos.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje