Skip to content

„Ignalinos enervizija“ įgauna pagreitį

MI informacija

Pajudėjo daugiabučių renovacijos procesas pagal naująją „Ignalinos enervizijos“ programą. Šiaulių bankas jau skyrė paskolas pirmiesiems 7 namams. Kitą savaitę prasidės viešųjų pirkimų procedūros statybos darbams.

Rengiant programą, rajono savivaldybės iniciatyva buvo atrinkti 53 daugiausia energijos suvartojantys daugiabučiai pastatai (Dūkšte – 4, Vidiškėse – 7, Ignalinoje – 42), kuriems yra parengti energinio naudingumo sertifikatai bei investicijų planai (iš viso rajono savivaldybės statinių naudotojų sąraše įrašyti 162 daugiabučiai namai).

Renovuojamų namų butų savininkams paskolų imti nereikės, jie jokios atsakomybės už tai neprisiims, pinigus renovacijai skolins Butų ūkis. Už renovaciją mokės tas, kas gyvens bute. Jį pardavus, mėnesio paskolos grąžinimo mokestį toliau mokės naujas savininkas. Kitaip sakant, šis mokestis bus „pririštas“ ne prie žmogaus, o prie buto. Svarbu ir tai, kad socialiai remtini asmenys šio mokesčio nemokės, už juos mokės valstybė.

Pagal probleminių teritorijų programą Ignalinos mieste jau yra renovuota arba baigiama 15 daugiabučių, taip pat šiemet dar bus modernizuojamas ir Ateities g. 35 namas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje