Skip to content

Ignaliniečiai pirmieji perka renovavimo darbus

MI informacija

Ūkio ministerija informuoja, jog Lietuvos savivaldybėms jau sudaryta galimybė pastatų modernizavimo darbus pirkti per Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) elektroninį katalogą. Ignalinos rajono savivaldybė yra pirmoji, inicijavusi pastatų renovavimo darbų pirkimą per CPO.

„Ši žinia yra aktuali visos šalies savivaldybėms, bet ypač Zarasų, Ignalinos rajonų ir Visagino savivaldybėms. Būtent už šiose savivaldybėse esančių viešųjų pastatų modernizavimo darbus Europos Komisija apmokės 100 proc. išlaidų, už gyvenamųjų namų modernizavimą – 15 proc. išlaidų. Pagrindinė finansavimo sąlyga – pirkimus vykdyti per CPO – yra išpildyta“, – sako ūkio ministrė Birutė Vėsaitė.

Pasak jos, perkančiosios organizacijos pastatų modernizavimo darbus per CPO galės pirkti tiek su projektavimo paslaugomis, tiek ir be jų.

„Artimiausiu metu planuojame, kad šis elektroninis katalogas bus papildytas, bus sudaryta galimybė per CPO pirkti ir statinio atnaujinimo (modernizavimo) investicijų plano parengimo, statinio energetinio naudingumo sertifikato parengimo ir statinio statybos techninės priežiūros paslaugas“, – sakė ūkio ministrė.

Pirkimai per CPO yra efektyvesni, nes perkančiosioms organizacijoms pačioms nereikia rengti pirkimų dokumentų, pirkimai įvykdomi kelis kartus greičiau ir visiškai skaidriai. Be to, dėl užtikrintos konkurencijos taupomos valstybės biudžeto lėšos. Tikimasi, jog pirmosios sutartys dėl pastatų modernizavimo Ignalinos savivaldybėje bus pasirašytos per 2–3 savaites.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje