Skip to content

Ignalinos krašte įkurtas labdaros ir paramos fondas

MI informacija

Gal ir neišrastas dviratis, gal ir per ilgai delsta, bet dabar jau galima jaustis tvirčiau ir stipriau. Jau daugybę metų pasaulio šalyse veikia įvairūs paramos fondai, padedantys žmonėms lengviau kabintis į gyvenimą, pasiekti užsibrėžtą tikslą. Šių metų kovą Ignalinoje įkurtas labdaros ir paramos fondas „ATEIK PASIIMTI“. Minėto fondo tikslas – padėti rajono vaikams veikloje, apimančioje įvairiausias – mokslo, kultūros, švietimo, meno, sporto, sveikatos apsaugos, socialinės globos ir rūpybos, aplinkos apsaugos ir kitas visuomenei naudingas ir nesavanaudiškomis pripažįstamas – sritis. Tokio fondo, žinant sudėtingą daugelio šeimų situaciją, išties labai reikėjo.

„Fondo steigimas išaugo iš jau 8-erius metus gyvuojančios labdaringos akcijos „Ateik, pasiimk“. Akcijos metu buvo dalinamasi vaikams skirtais rūbais ir moksleiviams reikalingais daiktais. Akciją atneštais drabužiais ir daiktais visada paremdavo rajono gyventojai, nemažai ir man reikėdavo prisidėti asmeninėmis lėšomis. Tačiau mokyklai reikalingų daiktų poreikis labai išaugo. Reikia ne tik panaudotų daiktų. Reikia naujų kuprinių, sąsiuvinių, įvairiausių knygų, rašiklių, dailei ir darbeliams reikalingų flomasterių, spalvotų pieštukų ir pan., todėl nusprendžiau įkurti labdaros ir paramos fondą „ATEIK PASIIMTI“.

Turiu įvairiausių planų – mūsų rajono vaikams reikia ne tik padėti apsirengti. Jeigu mūsų žmonės padėtų, galima būtų vaikams organizuoti poilsines keliones, geriausiai besimokantiems nepasiturintiems moksleiviams ir stipendijas mokėti. Galima būtų paremti N. Daugėliškio ir Didžiasalio vaikų globos namus. Viskas priklausys nuo to, kiek žmonės norės paremti fondo veiklą.

Todėl noriu kreiptis į visus dirbančius geros valios žmones ir paprašyti, kad 2 proc. (ar nors 1 proc.) skirtų labdaros ir paramos fondui „ATEIK PASIIMTI“. Jeigu bus poreikis, visi norintys galės aukoti ir paramą skirti konkrečiam tikslui, renginiui ar konkrečiam vaikui ir pan. Visos paramos išlaidos bus apskaitomos ir išlaidų ataskaitos bus pateiktos įstatymų nustatyta tvarka“, – entuziazmu trykšta fondo steigėja ponia Leta Kalinauskaitė.

Belieka tik palinkėti sėkmės ir ignaliniečių palaikymo bei supratingumo – ne dėl svetimo, o dėl savojo krašto stengiamasi.

 

Fondo rekvizitai:

Labdaros ir paramos fondas „ATEIK PASIIMTI“.

Adresas: Aukštaičių g. 46–12, Ignalina.

Įmonės kodas 303021223.

A/sąskaita LT 145014400014002302.

Ignalinos kredito unija, kodas 110088042.   

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje