Skip to content

Regiono krepšinio šventę vainikavo ignaliniečių pergalė

Praėjusį šeštadienį Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse įvyko baigiamosios Rytų Aukštaitijos regiono krepšinio pirmenybių varžybos, kuriose mažajame finale dėl trečios vietos rungtyniavo Ukmergės „Olimpo“ ir Rokiškio SK „Krauneda“ komandos, o dėl pirmenybių aukso medalių ir UAB „Utenos mėsa“ taurės varžėsi Ignalinos KSC ir Molėtų SC krepšininkai.

Jau trečią kartą šias pirmenybes organizuojanti Rytų Aukštaitijos krepšinio teisėjų asociacija, kartu su Ukmergės r. savivaldybe, šįkart krepšinio mėgėjams surengė turiningą sporto šventę, kurios metu vyko ne tik atkakliausių ir geriausių regiono krepšinio komandų varžybos, bet ir „Snaiperio“ bei „Oro karaliaus“ konkursai, taip pat Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos bei Kultūros centro šokėjų pasirodymai.

Šventę pradėjo Ukmergės „Olimpo“ ir Rokiškio SK „Krauneda“ krepšininkai, rungtyniaudami dėl bronzos medalių. Juos pakeliui į finalą „nuskriaudė“ ignaliniečiai ir molėtiškiai, nors reguliariose pirmenybėse sėkmingiau rungtyniavo rokiškėnai ir ukmergiškiai, tačiau pusfinaliuose jie patyrė fiasko ir į finalą nepateko. Todėl įdomu buvo stebėti, kuo baigsis šių buvusių lyderių dvikova. Jų pradžioje sėkmingiau rungtyniavo rokiškėnai, jau iki ilgosios rungtynių pertraukos įsiveržę į priekį 10 taškų skirtumu. Bet po to aikštelės šeimininkai, audringai palaikomi savo gerbėjų, pakilo į lemiamą kovą, rezultatą išlygino ir persvėrė savo naudai. Vis dėlto vėliau ukmergiškiams pritrūko jėgų pergalei pasiekti, todėl, baigiantis rungtynėms, jų žaidimas sutriko ir pergalę šventė rokiškėnai, laimėdami rungtynes 96:83 ir pelnydami bronzos medalius.

„Snaiperio“ ir „Oro karaliaus“ konkursuose ignaliniečiams nepasisekė patekti tarp prizininkų, juos laimėjo Valentinas Pupšys iš Rokiškio ir Arnoldas Račickas iš Ukmergės. Tačiau ignaliniečiai dėl to nė kiek nenusiminė ir nusprendė reabilituotis per finalines rungtynes su molėtiškiais.

Dar prieš šias lemiamas rungtynes pavyko užkalbinti varžybų vyr. teisėją A. Šalkauską ir pasidomėti apie prognozes dėl šios dvikovos baigties. Jo nuomone, Ignalinos KSC komanda atrodo galingesnė, bet Molėtų krepšininkai yra labai kovingi. Tai jie patvirtino per dvikovą su rokiškėnais, kurią kiek nelauktai ir nugalėjo, pademonstruodami stulbinantį taiklumą mėtant tritaškius. Ignaliniečiai, kurie pusfinalyje nesunkiai buvo nugalėję molėtiškius, tai gerai suprato, todėl rungtynes pradėjo susikaupę. Bet jau pirmasis kėlinys įrodė, kad varžovai nepasiruošę lengvai pasiduoti. Jie ne tik pirmajame, bet ir antrajame kėlinyje visą laiką mums lipo ant kulnų. Ypač rezultatyviai rungtyniavo molėtiškių lyderiai A. Žiukas ir K. Pumputis, kuriuos sutramdyti nebuvo lengva. Tik trečiajame kėlinyje, kai ignaliniečiai pradėjo aktyviau ir darniau gintis bei taikliau atakuoti varžovų saugomą krepšį, pavyko rungtynių eigą pakreipti savo naudai 11–13 taškų skirtumu. Bet iki lauktos pergalės dar buvo toli.

Paskutiniame ketvirtyje šis pranašumas pradėjo nykti. Gal ignaliniečiai per anksti pajuto pergalės skonį? Kai iki rungtynių pabaigos liko žaisti vos kelios minutės, molėtiškiai sumažino skirtumą iki 2 taškų. Paskutinės minutės klostėsi gana dramatiškai. Laimei, kad šį skirtumą ignaliniečiams pavyko išsaugoti iki finalinio teisėjų švilpuko. Tad nors ir sunki pergalė, bet ji buvo iškovota rezultatu 71:69 ir apvainikuota aukso medaliais bei pagrindine pirmenybių taure.

Džiaugėsi šia pergale ne tik krepšininkai, bet ir žaidžiantis jų treneris Mantas Ilgūnas, kuris MI sakė, kad liko patenkintas visų komandos žaidėjų žaidimu, nors ši persvara galėjo būti ir ryškiasnė, bet kamuolys apvalus ir ne visada paklūsta ir stipresniems krepšininkams. Prie šios pergalės svariausiai prisidėjo Donatas Janavičius, pelnęs 30 taškų. 11 taškų į savo sąskaitą įsirašė Modestas Krasauskas. Lemiamu momentu patikimai žaidė L. Vitkauskas, Žygimantas Kulda ir Darius Dubaka.

Pasibaigus finalinėms rungtynėms, Ukmergės rajono vicemeras Regimantas Baravykas, vietos KSC vyr. specialistė  Rasa Ragelytė ir pirmenybių organizatorius bei vyr. teisėjas A. Šalkauskas Ignalinoss KSC komandai įteikė taurę ir aukso medalius. Sidabro medaliai įteikti molėtiškiams, o bronzos – rokiškėnams. Specialiais naudingiausių žaidėjų prizais buvo apdovanoti molėtiškis Adomas Žiukas, rokiškėnas Ignas Juškevičius ir ignaliniečiai Donatas Janavičius bei Žygimantas Kulda.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje