Skip to content

Festivalis, išdainuotas širdimi

Dar atmintyje neišblėso per Šv. Velykų antrą dieną miesto kultūros centre vykusio Rytų Aukštaitijos liaudiškos muzikos ir šokių festivalio „Oi, padainuosim mes suėję“ malonių prisiminimų aidai, o šeštadienį vyko kitas tradicinis regioninis vokalinės muzikos festivalis „Dainuok širdie, dainuok“, kuriame skambiomis dinomis žiūrovus malonino vokaliniai ansambliai, atvykę iš Utenos, Pabradės ir Zarasų, taip pat Ignalinos populiarūs dainų kolektyvai.

Kaip teigė šios šventės vedėjas Eimantas Ramaanauskas, šįkart festivalis buvo skirtas Kultūros dienai paminėti. Jis prasidėjo bendra Ignalinos mokyklos „Šaltinėlis“ ir Kultūros centro dainininkų daina, kurią pratęsė mišrus ansamblis „Iš širdies“. Jis susikūrė 2006 m. pradžioje Loretos Kuksėnienės iniciatyva ir jau suspėjo išpopuliarėti nuotaikingomis estradinėmis ir liaudiškomis bei klasikinėmis melodijomis ne tik rajone, bet ir už jo ribų.

Šį ignaliniečių ansamblį pakeitęs Utenos romantinės muzikos kolektyvas susibūrė 2002 m., jis atlieka Mildos Kuliešienės sukurtą muziką pagal šio krašto poetų eiles. Šis ansamblis papuošė ne vieną respublikinę bei tarptautinę dainų ir poezijos šventę, todėl ir ignaliniečius pradžiugino savo pasirodymu.

Žiūrovai nepagailėjo karštų plojimų ir pirmą kartą Ignalinos scenoje pasirodžiusiam Pabradės miesto kultūros centro moterų vokaliniam ansambliui. Šis gausus dainininkų kolektyvas įsikūrė 1974 m. Šįkart pabradiškiai traukė ne tik skmbias lietuviškas bei lenkiskas molodijas, bet ir rusiškas „častuškas“ (dažnutes). Dėmesio susilaukė ir kitas iš Pabradės tvykęs – vyrų vokalinis ansamblis, vadovaujamas Larisos Isačenkos. Visus 40 gyvavimo metų šis kolektyvas populiarina tik lietuviškas dainas ir yra surengęs per 200 koncertų ne tik Lietuvoje, bet ir Uzbekijoje, Moldavijoje, Armėnijoje, Rusijoje bei Lenkijoje, už ką yra pelnęs konkursų laureatų vardus.

Pradžiugino žiūrovus ir Zarasų KC ansamblio „Rasos“ pasirodymas. Nors šis moterų kolektyvas susibūrė vos daugiau nei prieš metus, bet jau įrodė, kad ir per trumpą laiką pasiekta dainavimo darna.

Kaip ir tikėtasi, festivalio pabaigą vainikavo Ignalinos kultūros ir sporto centro vokalinio nsamblio „Atgaiva“ pasirodymas. Gabi ir kūrybinga jo vadovė Vida Ksenzovienė dar kartą patvirtino, kad nuo 1996 m., kai buvo suburtas kolektyvas, jis yra pelnęs daugybę apdovanojimų.

Festivalį paįvairino ir Kultūros centro jaunųjų „Mamba“ ir „Viva“ klubų šokėjų aukšto lygio viražai.

Kai baigėsi ši jau tradicine tapusi šventė, jos dalyviams nuoširdžiai dėkojo savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Mačys, visiems kolektyvams įteikdamas dovanas. Po to scenoje nuskambėjo visų dinininkų atliktas Ignalinos himnas.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje