Skip to content

Už žolės deginimą – baudos ir kitos nemalonės

MI informacija

 

Nors pavėluotai, bet pavasaris jau pas mus. Laukai ir miškai sparčiai meta baltus apdarus, atsidengia pernykštė augalija, kuri pradžiūvusi gali neblogai liepsnoti.

Perspėjame, kad draudžiama deginti ražienas, nenupjautas ir nesugrėbtas nendres, žolę ir kitą augaliją. Sausą žolę, nendres, nukritusius medžių lapus, šiaudus, laukininkystės ir daržininkystės augalinės kilmės atliekas lauko sąlygomis leidžiama deginti tik sugrėbtas į krūvas, ne arčiau kaip 30 m nuo pastatų, tačiau draudžiama deginti sugrėbtą žolę, nukritusius medžių lapus, augalininkystės bei daržininkystės augalinės kilmės atliekas miške ir arčiau kaip 100 m nuo miško, taip pat draudžiama deginti paminėtas atliekas miestuose ir miesteliuose. Draudžiama kartu su sugrėbta žole, šiaudais, nukritusiais medžių lapais ir kitomis augalinės kilmės atliekomis deginti buitines, pramonines plastikines ir kitas atliekas.

Žemės savininkai, naudotojai ar valdytojai pastebėję savo žemėje žolės, ražienų ar nesurinktų šiaudų gaisrą nedelsdami privalo apie tai informuoti valstybinę priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą ir valstybinę miškų tarnybą.

Žemės savininkai, naudotojai ar valdytojai, kurių žemėje nesilaikoma šių reikalavimų bus baudžiami ATPK nustatyta tvarka ir įstatymų nustatyta tvarka privalės atlyginti aplinkai padarytą žalą, taip pat bus informuojama NMA (Nacionalinė mokėjimo agentūra), kuri į šiuos pažeidimus atsižvelgs nagrinėdama išmokų  skyrimo klausymą.

Linkime gražaus pavasario.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje