Skip to content

Savivaldybėje lankėsi projekto partneriai iš Latvijos, Čekijos ir Ispanijos

MI informacija

Dūkšto vidurinė mokykla dalyvauja Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projekte „Legendos suvienija mus“. Į šio projekto veiklas įsitraukę net aštuonių  šalių mokinių ir mokytojų grupės. Dalyviai turi puikią progą pažinti šalis, jų kultūras, bendrauti, kurti ir tobulėti. Dvejus metus truksiančio projekto tikslas – knygos išleidimas. Joje bus sudėtos visas šalis reprezentuojančių legendų interpretacijos ir jų meninės iliustracijos. Dūkštiečiai sukūrė Vilniaus atsiradimo legendos interpretaciją. Balandžio 23 d. savivaldybėje priimtos ispanų, čekų ir latvių grupės, kurios atvyko aplankyti Lietuvą ir Ignalinos kraštą.  

Svečius lydėjo Dūkšto vidurinės mokyklos mokytojos  Sonata Petkūnienė ir projekto vadovė Lenie Drūteikienė. Visus pasveikino rajono meras Bronis Ropė: „Džiaugiuosi, kad rajono mokyklų bendruomenės pakankamai aktyviai dalyvauja įvairiuose projektuose, turi daug įdomios ir prasmingos veiklos“, – sakė meras. Savivaldybės vadovas pristatė Ignalinos tarptautinį bendradarbiavimą bei kalbėjo apie Europos Sąjungos paramos panaudojimą ir naudą visam kraštui: „ES lėšomis gražiname mūsų aplinką, gatves, viešųjų įstaigų, mokyklų pastatus. Taip pat renovuota ir Dūkšto vidurinė mokykla“.

Meras B. Ropė kiekvienos šalies delegacijai įteikė savivaldybės dovanų – šakotį ir informacinių leidinių apie Ignalinos kraštą. Buvo parodytas filmas „Ignalina – ramybės sala Europoje“.

Su svečiais susitikusi Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė sakė labai pavydinti dabartiniams mokytojams ir mokiniams tų didelių galimybių, kurių tuomet, kai ji dirbo mokytoja, tiesiog nebuvo. „Dabar mokytojai turi labai svarių argumentų, kodėl reikia mokytis užsienio kalbų“, – sakė vedėja. Projekto dalyviams ji linkėjo gražių akimirkų Lietuvoje ir Ignalinoje bei  įdomios projektinės veiklos.

Dūkšto mokyklos atstovai jau turėjo galimybę pabuvoti Čekijoje, Ispanijoje ir Latvijoje. Šis trijų šalių vizitas atsakomasis. Svečiai apžiūrėjo Ignaliną, aplankė Dūkšto mokyklą, čia pristatė savo šalis ir mokyklas, vėliau apžiūrėjo miestelį, grožėjosi Aukštaitijos nacionalinio parko objektais, „Romnesos“ restorane  stebėjo šakočių kepimą. Projekto dalyviams organizuota ekskursija į Vilnių, Trakus. Svečiai namo išvyko vakar, išvakarėse Dūkšto mokykloje buvo surengta vakaronė.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje