Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

MI informacija

 

Balandžio 30 d. 56-erių S. S. pareiškė, kad 2013-04-13 d. apie 8 val. pastebėjo, jog Ceikinių sen., Paragiškės k., pagrobtas pjūklas.

Gegužės 2 d. Antalksnės k. gyventojas pranešė, kad iš jam priklausančios sodybos kiemo pagrobtas traktorius-žoliapjovė. Padaryta 10 000 litų žala. Turtas nedraustas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Smurtas

Balandžio 29 d. Kazokinės gyventojas pranešė, kad apie 19.30 val. neblaivus jo brolis R. K. sukėlė jam fizinį skausmą (trenkė kumščiu į veidą). Smurtautojas sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gaisrai

Balandžio 29 d. pernykštės žolės gaisrai kilo net keturiose rajono seniūnijose: Ginučiuose išdegė 40 arų žolės, Pašilėje (Kazitiškio sen.) – apie 30 arų miško paklotės, Daniūnų k. (N. Daugėliškio sen.) – apie 2 arus, Mėčionių k. (Mielagėnų sen.) – apie 3 ha žolės.

Balandžio 30 d. žolė degė Paliesiuje (Mielagėnų sen.), išdegė apie 500 arų žolės.

Gegužės 1 d. Balandiškių k. (Rimšės sen.) žolė degė prie pat geležinkelio bėgių. Išdegė apie 20 m².

Visų gaisrų priežastis – neatsargus ar tyčinis elgesys su ugnimi.

Brakonieriai nerimsta

Gegužės 1 d. rytą rajono policijos pareigūnai Linkmenyse sustabdė automobilį „Nissan“, kurį vairavo Linkmenų sen. gyventojas V. J. Automobilio bagažinėje rasti švieži unguriai. Įsigijimo dokumentų vairuotojas neturėjo ir nepateikė. Iškviesti rajono agentūros aplinkosaugininkai minėtam piliečiui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą ir skirs administracinę baudą pagal LR ATPK 88 str. 4 dalį.

Tą pačią dieną Visagino savivaldybės ir Ignalinos rajono agentūrų darbuotojų bendromis pastangomis Padysnio vandens saugykloje buvo sulaikytas vietos gyventojas K. R., kuris apie 13 val., tiesiog spiningautojų akivaizdoje, išsitraukė statomą tinklą net neįtardamas, kad jo neteisėtus veiksmus fiksuoja aplinkosaugininkai. Sulaikius pažeidėją paaiškėjo, kad minėtas pilietis neteisėtai buvo sugavęs 4 lynus ir 1 karšį, už tai jam bus pateiktas 1086 Lt ieškinys už padarytą žalą gamtai. Bus skirta ir administracinė bauda, konfiskuota valtis ir statomas tinklas.

Kačergiškėje sulaikyti nelegalai

Balandžio 28 d. ryte VSAT Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai gavo informacijos apie Tverečiuje pastebėtus tris įtartinus asmenis. Jie esą įlipo į pro Tverečių važiuojantį maršrutinį autobusą.

Pasieniečiai į maršrutinį autobusą įlipo Kačergiškės kaime. Tarp kitų keleivių, kaip paaiškėjo, buvo ir trys nelegalai iš Gruzijos. 27-erių ir 28-erių vyrai turėjo Gruzijos vairuotojų pažymėjimus. Dar vienas 27-erių užsienietis pateikė gruzinišką tapatybės kortelę. Pasieniečiai trijulę išlaipino iš autobuso ir sulaikė. Neteisėtai į Lietuvą patekusių gruzinų drabužiai buvo šlapi. Jie turėjo kuprines su asmeniniais daiktais.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nelegalus VSAT pareigūnai uždarė į areštinę.

Parengė Jonas BALTAKIS

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje