Skip to content

Anykščiuose mūsų plaukikai nebuvo vien statistais

MI informacija

Viešoji įstaiga „Sveikatos oazė“ ir Lietuvos plaukimo federacija gegužės 3–4 d. Anykščių plaukimo baseine „Bangenis“ organizavo tradicinį jubiliejinį (15-ąjį) tarptautinį plaukimo sprinto festivalį „Anykščiai–2013“. Plaukimo varžybos pirmą kartą buvo įtrauktos į Europos plaukimo federacijos tarptautinių renginių kalendorių. Renginyje dalyvavo 600 plaukikų iš 5 valstybių – Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Moldovos ir Lietuvos, kurie atstovavo 40-čiai komandų.

Dalyviai buvo suskirstyti į septynias amžiaus grupes ir varžėsi devyniose 50 m ir 100 m plaukimo rungtyse dėl 63 komplektų medalių, o patys geriausieji (vyrų ir moterų amžiaus grupėje) – ir dėl solidžių piniginių prizų (I vieta – 1000 Lt, II vieta – 750 Lt, III vieta – 500 Lt).

Ignalina į šias varžybas delegavo 18 įvairaus amžiaus plaukikų ir pirmą kartą šių varžybų istorijoje laisvuoju stiliumi plaukė estafetėje 7×50 m. Šį renginį tiesiogiai internetu transliavo SportoTv.lt.

Ignalinos plaukikai nebuvo tik statistai šiose varžybose, mūsų miesto vardas ne kartą skambėjo Anykščių ,,Bangenio“ baseine. Geriausia mūsų plaukikė Dovilė Mikoliūnaitė vėl įrodė pranašumą 50 m krūtine rungtyje (32,50 sek. – tai asmeninis bei mūsų rajono rekordas). Surinkusi 695 reitingo taškus, absoliučioje įskaitoje užėmė trečiąją vietą ir iškovojo 500 Lt piniginį prizą. Dovilę aplenkė dvi geriausios Latvijos plaukikės – Aliona Ribakova ir Gabriela Nikitina. Tris medalius – du aukso ir vieną bronzos – Ignalinai iškovojo Erikas Kapočius. Jis nugalėjo 50 m ir 100 m krūtine rungtyse, o 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje iškovojo trečiąją vietą. Absoliučioje įskaitoje jauniausių berniukų amžiaus grupėje Erikas liko trečias ir buvo apdovanotas varžybų rėmėjų prizais.

Puikiai šiose varžybose pasirodė ir Sara Aškinytė. Jai teko konkuruoti su metais vyresnėmis plaukikėmis, tačiau Sara sugebėjo prasibrauti į finalinius plaukimus 100 m krūtine ir 100 m kompleksinio plaukimo rungtyse ir iškovoti ketvirtąją ir penktąją vietas. Beje, 100 m kompleksinio plaukimo rezultatas (1 min. 09,34 sek.) atitinka kandidatės į Lietuvos plaukimo meistres normatyvą. Finaliniuose plaukimuose plaukė dar du ignaliniečiai – Eimantas Mačėnas (100 m nugara) ir Mindaugas Kajėnas (100 m krūtine).

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje