Skip to content

Ilga kelionė takais per smėlio pilis…

MI informacija

Kaip pavasarį ir dera pumpurams, visu grožiu išsiskleidė vokalinis ansamblis „Pumpurai“. Ignalinos kultūros ir sporto centre pačiomis ryškiausiomis spalvomis sušvito šventinis šio vokalinio ansamblio 10-mečio koncertas. Šaunius pasirodymus žiūrovams dovanojo ir pats ansamblis, ir jo bičiuliai. Daug koncertuojančiu ir Ignaliną puikiai reprezentuojančiu kolektyvu džiaugėsi rajono, švietimo bei kultūros įstaigų vadovai, dainininkų tėveliai. Iš mažų pumpurėlių užaugę šiandieniniai pumpurai atliko kūrinius, žyminčius jų spalvingą kelią. „Nežinia, kur išskleis žiedus šie mūsų pumpurai“, – šventėje nuskambėjusi mintis vertė pamąstyti, kad viskas keičiasi, kad jaunieji dainininkai taip greitai auga. 

Renginį vedęs Eimantas Ramanauskas priminė kadais dar mažų pumpurėlių pirmuosius žingsnius scenoje. 2003 m. darželio „Šaltinėlis“ auklėtinius į kolektyvą subūrė ir visus tuos metus globoja bei dainavimo meno moko vadovė Vida Ksenzovienė. Dabar jau sunku būtų ir suskaičiuoti, kiek įvairių koncertų, konkursų, tarptautinių festivalių būta, kiek keliauta, pamatyta, patirta, kiek įvairių padėkų ir diplomų  gauta. Visur ansamblis pastebimas ir puikiai įvertinamas. „Pumpurai“ susirado daug draugų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Pavadinimas prigijo 2004 m., kai ansamblis dalyvavo „Dainų dainelės“ konkurse televizijoje. Tuomet koncerto vedėjas Andrius Bialobžeskis dainininkus taip ir pavadino – Ignalinos pumpurai.

Šiltai sutinkant publikai, buvo pristatyti dabartiniai ansamblio nariai: Miglė Lapinskaitė, Gabija Leleikaitė, Monika Skunčikaitė, Greta Matvejevaitė, Solveiga Rakštelytė, Gabija Šumskaitė, Beatričė Navarskaitė, Gabija Čeponytė, Aurelijus Kovalčiuk ir Gytis Žvyriukas. Ant scenos taip pat buvo pakviesti buvę ansamblio nariai Sniegius Lukas Mikštas, Jurandas Rusteika ir Titas Jasiulionis.

Ansamblio dainininkus ir jų vadovę pasveikino rajono meras Bronis Ropė bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė, Kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas, Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos direktorė Danutė Jatulė ir Ignalinos gimnazijos vadovė Valentina Čeponienė, kiti svečiai ir ansamblio bičiuliai. Išsakyta daug gražių padėkos žodžių, palinkėjimų. „Ačiū, kad buvot ir esat su mumis, kad puošiat mūsų renginius ir šventes“, – sakė meras. Jis vadovei įteikė padėkos raštą, o ansambliui dovanojo tortą.

Šventės koncertą pradėjo mažoji Ignalinos žvaigždutė Gabrielė Zabulytė daina „Tuk, tuk širdele“. Ši V. Ksenzovienės mokinė šiemet puikiai pasirodė lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkurse „Tramtatulis“ ir išsikovojo galimybę savo daineles įrašyti į kompaktinę plokštelę.  

Įvairių laikotarpių gražiausias savo dainas atliko „Pumpurai“ bei juos sveikinę jaunesnieji draugai „Pumpurėliai“ ir kartu pasirodęs Mantas Bendorius bei atlikėja Liveta Kavaliauskaitė. Naujus šokius dovanojo sportinių šokių kolektyvas „Mamba“ ir „Viva“. Koncertavo į svečius atvykęs  Leliūnų kultūros centro pop grupė „Aušra“. Ypač įspūdinga buvo koncerto pabaiga. Visi dalyviai atliko bendrą dainą, spinduliavo krentantys konfeti, balionai, buvo įneštas didelis gimtadienio tortas.

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje