Skip to content

Bravo, Giedriau!

MI informacija

Prezidentės globojamame Nacionalinio diktanto konkurse dėl raštingiausio lietuvio vardo varžėsi daugiau kaip 3000 asmenų iš Lietuvos ir užsienio. Finale mokinių, suaugusiųjų ir užsienio lietuvių grupėse 15 dalyvių diktantą parašė be klaidų ar su viena klaida. Jie ir paskelbti nugalėtojais. Vienas iš nugalėtojų – Ignalinos gimnazijos 1b klasės mokinys Giedrius Pakalka. Diktante jis padarė vieną klaidą ir tarp mokinių užėmė antrąją vietą.

Raštingiausia 2013 m. mokine tapo Milda Jundulaitė, Vilniaus licėjaus 10 klasės mokinė.  I vietą suaugusiųjų kategorijoje laimėjo kaunietė Vaida Višinskaitė, Kauno apylinkės teismo teisėjo padėjėja. Nacionalinio diktanto finale varžėsi 64 dalyviai. Jie rašė Renatos Šerelytės tekstą „Gyvasis kultūros vanduo“. Suaugusiųjų ir moksleivių darbus mokytojų ekspertų komisija vertino atskirai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nugalėtojus pasveikino Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Kartu su G. Pakalka šventinėje ceremonijoje dalyvavo lietuvių kalbos mokytoja Marytė Šimonienė.

Parengė Lina KOVALEVSKIENĖ

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje