Skip to content

Dysnus brakonieriai tebesiaubia

MI informacija

Utenos RAAD pareigūnai gegužės 13 d. dar nuo tamsos pradėjo aplinkosauginį reidą Dysnų ežere. Kaip jau įprasta, pagrindinis dėmesys buvo nukreiptas į Moliakalnio k. pakrantę. Šiame kaime gyvenantys S. N. ir V. B. jau daug metų pareigūnams žinomi, kaip ,,pastovūs klientai“ (nuo 2005 m. V. B. už žvejybą tinklais baustas 24 kartus, o S. N. – 12 kartų).

Gerokai po pietų iš stebimos sodybos pajudėjo valtis, kurioje sėdėjo anksčiau minėti asmenys. Toliau nieko naujo – tose pačiose vietose tinklai, tas pats žvejojimo būdas, tie patys „sargai“ krante, tik valtis nauja, nes anksčiau turėtas aplinkosaugininkai konfiskavo.

Sučiupti brakonieriai elgėsi ramiai, mandagiai, geranoriškai ištraukė iš ežero 8 tinklus, kurių bendras ilgis siekė apie 700 m, o jau ATP protokolų surašymo metu pradėjo kurti planą, iš kur gauti naujų tinklų bei valtį.

Už padarytus pažeidimus minėtiems asmenims numatoma skirti maksimalias 1000 Lt siekiančias administracines baudas, taip pat už neteisėtai sugautas žuvis – vieną lydeką, 0,2 kg kuojų, 0,3 kg ešerių ir 0,1 kg plakių bus pateikta pretenzija dėl padarytos žalos žuvų ištekliams atlyginimo, kuri įvertinta 562 Lt. Bus konfiskuoti tinklai ir valtis.

Utenos RAAD inf.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje