Skip to content

Policija prašo tolerancijos ir supratimo

MI informacija

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos atkreipia piliečių dėmesį, kad šiemet baigia galioti pirmieji Lietuvos Respublikos piliečio pasai, išduoti 1992–1993 m. (šiuo laikotarpiu, siekiant, kad atsikūrusios nepriklausomos valstybės piliečiai kuo greičiau gautų Lietuvos pilietybę patvirtinantį dokumentą ir galėtų juo naudotis, pasai buvo išduoti absoliučiai daugumai piliečių).

Vyresniems nei 45-erių metų piliečiams išduoti pasai (vadinamieji „seno pavyzdžio“, su klijuojama asmens nuotrauka duomenų lape) galiojo 20 metų. Dėl šios priežasties šiemet policijos įstaigų migracijos padaliniams vien tik „senojo pavyzdžio“ pasus reikės pakeisti 411 049 gyventojams (palyginimui, 2012 m. tokie pasai buvo pakeisti 187 801 piliečiui). Iš viso 2013 m. baigia galioti 761 349 pasai ir asmens tapatybės kortelės. Prognozuojama, kad kitais metais šis asmens dokumentų keitimo srautas turėtų nuslūgti.

Artėjant vasaros sezonui vis daugiau asmenų kreipiasi dėl asmens dokumentų gavimo ar keitimo, todėl policijos migracijos padaliniai ir piliečiai neabejotinai susiduria su iššūkiais.

Policijos departamentas ragina gyventojus iš anksto elektroniniu būdu užsiregistruoti priėmimui. Tai galima padaryti internetinėje svetainėje www.epolicija.lt, paspaudus nuorodą „Laiko rezervacija“ ir pasirinkus pageidaujamą policijos migracijos tarnybą bei patogų priėmimo laiką. Tokiu būdu policijos migracijos tarnyboje asmuo bus aptarnaujamas paskirtu laiku.

Gyventojai dėl paso, asmens tapatybės kortelės gavimo gali kreiptis į bet kurios policijos įstaigos migracijos padalinį, nepriklausomai nuo deklaruotos ar faktinės gyvenamosios vietos (migracijos padalinių kontaktinius duomenis galima rasti: http://www.migracija.lt/index.php?-1407574453).

Daugiau informacijos apie asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimą, keitimą galima rasti Policijos departamento internetinės svetainės www.policija.lt Paslaugų skyrelyje „Asmens tapatybės kortelė ir Lietuvos Respublikos pasas“ arba sužinoti tiesiogiai pasirinktoje policijos migracijos tarnyboje. Policijos departamentas patikina, kad laikinai policijos įstaigos netaikys administracinio poveikio priemonių piliečiams, kurių pasas ar asmens tapatybės kortelė nebegalioja ir kurie dėl susidariusios situacijos negalėjo laiku pateikti prašymo juos pakeisti. Piliečiams, pateikusiems prašymą išduoti ar pasikeisti pasą ar asmens tapatybės kortelę bendra tvarka, šis dokumentas bus pagamintas per mėnesį, o piliečiai, kuriems skubiai reikalingas galiojantys pasas ar asmens tapatybės kortelė, gali teikti prašymus išduoti juos skubiai – per 1 darbo dieną arba per 5 darbo dienas.

Policijos departamentas tikisi gyventojų tolerancijos ir supratimo bei užtikrina, kad nuolat stebi situaciją policijos migracijos padaliniuose ir imasi visų įmanomų organizacinių priemonių, kad esant ribotoms policijos įstaigų finansinėms galimybėms gyventojai, ketinantys gauti ar pasikeisti turimus dokumentus, patirtų kuo mažiau nepatogumų.

Parengta pagal Policijos departamento informaciją

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje