Skip to content

Sara Aškinytė grįžo iš tarptautinių vandenų

MI informacija

Gegužės 10–12 d. Bratislavoje (Slovakija) vyko XV tarptautinės „Orca cup“ varžybos. Jose tris dienas varžėsi 824 plaukikai iš 17 valstybių. Lietuvos olimpinis sporto centras ir Lietuvos plaukimo federacija į šias varžybas delegavo 14 jaunųjų plaukikų, kandidatų dalyvauti liepos mėnesį Utrechte vyksiančiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje. Tarp jų buvo ir ignalinietė Sara Aškinytė.

Mūsų plaukikė garbingai atstovavo Lietuvos rinktinę, gerino savo asmeninius rekordus, pateko į finalinius plaukimus ir iškovojo tris ketvirtąsias vietas: 50, 100 ir 200 m krūtine rungtyse. Truputį apmaudu, kad 50 m krūtine rungtyje Sarai iki medalio trūko 0,05 sek., o 100 m krūtine – 0,09 sek. dalių.   

Šie puikūs Saros startai sustiprino jos pozicijas kovojant dėl vietos rinktinėje. Dvylika šios amžiaus grupės plaukikų liepos 5–7 d. dalyvaus Vyborge (Rusija) vyksiančiose VIII Baltijos jūros šalių jaunių sporto žaidynėse, o liepos 13–20 d. Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje Utrechte (Olandija).

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje