Skip to content

Savivaldybės turi teisę nustatyti prievolę

MI informacija

Vyriausiasis administracinis teismas 2013 m. balandžio 24 d. nutarė, kad Kauno m. savivaldybės tarybos nustatytas reikalavimas asmenims tvarkyti faktiškai naudojamas teritorijas, kurios iki gretimos teisės aktų nustatyta tvarka priskirtos ar faktiškai naudojamos teritorijos, bet ne daugiau kaip 20 m nuo pastatų išorinių atitvarų, neprieštarauja įstatymams.

Rajono savivaldybės taryba 2012 m. kovo 29 d. sprendimu Nr. T-62, tikslindama rajono miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros bei statinių tinkamos priežiūros taisykles, taip pat buvo nustačiusi prievolę teritorijų naudotojams tvarkyti faktiškai naudojamas teritorijas. Šią nuostatą Panevėžio apygardos teismas 2012 m. lapkričio 5 d. buvo pripažinęs negaliojančia.

Atsižvelgiant į minėtą Vyriausiojo administracinio teismo nutartį aišku, kad rajono miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros bei statinių tinkamos priežiūros taisyklių nuostata, nurodanti prievolę tvarkytis ne tik teritorijas, kurioms yra suformuoti sklypai, bet ir faktiškai naudojamas teritorijas, įstatymams neprieštarauja.

Savivaldybės administracija

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje