Skip to content

Paaiškėjo pirmieji rajono badmintono čempionai

Šeštadienį KSC Sporto skyrius Ignalinos Č. Kudabos pagrindinės mokyklos sporto salėje surengė atviras rajono badmintono pirmenybes, kuriose dalyvavo 10 moterų ir merginų bei tiek pat vyrų ir vaikinų iš Dūkšto bei Vilniaus. Pastaraisiais metais aktyviai šią sporto šaką pradėjo propaguoti Dūkšto vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytojas Fernandas Juchnevičius. Šioje mokykloje ir buvo suburta pirmoji jaunųjų badmintonininkų grupė, kurios nariai po įtemptų treniruočių drąsiai pradėjo rungtyniauti Lietuvos badmintono lygos varžybose, pasiekdami ne vieną gražią pergalę. KSC Sporto skyrius, siekdamas, kad ši sporto šaka labiau populiarėtų rajone, ir nusprendė surengti pirmąsias pirmenybes. Gaila, kad stebėti šias varžybas atvyko vos vienas kitas ignalinietis, o jos padovanojo daug įdomių akimirkų.

Pirmenybės prasidėjo individualiomis dvikovomis tarp vyrų ir moterų. Be abejo, kad dėmesio centre buvo F. Juchnevičiaus jaunųjų auklėtinių iš Dūkšto žaidimas, nes jie dažniausiai rungtyniauja išvykose, o į Ignaliną susirinko pirmą kartą. Ypač knietėjo pasižiūrėti, kaip žaidžia jų lyderiai Sandra Damaškaitė, Agnė Varnaitė, Iveta Veličkaitė, Karolis Alejūnas, Žilvinas Puodžius, Gytis Luneckas ir kiti. Būtent jų dvikovose ir paaiškėjo pirmieji rajono čempionai bei aukso medalių laimėtojai. Tarp moterų nesunkiai pirmenybes laimėjo Dūkšto vidurinės mokyklos moksleivė S. Damaškaitė, kuri finale nugalėjo kitą treniruočių draugę I. Veličkaitę. Trečią vietą kiek nelauktai laimėjo vilnietė Eglė Murėnienė. Beje, bronzos medalį ji laimėjo žaisdama su savo aštuonmete dukrele Perla. Ši mergaičiukė tik prieš dvejus metus pradėjo treniruotis ir, tapusi visų pirmenybių dalyvių numylėtine, nugalėjo kur kas vyresnio amžiaus žaidėjus ir pelnytai varžėsi dėl trečios vietos su mama.

Pirmą kartą tokio lygio varžybose dalyvavo Ignalinos visuomenės sveikatos biuro direktorė Edita Ryliškienė ir policijos Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Jūratė Pernavienė. Abi moterys prisipažino, kad šis žaidimas labai patiko, nors nežinojo jo taisyklių, bet ir ateityje žada labiau treniruotis, nes tai yra puiki sveikatingumo ugdymo priemonė.

Tarp vyrų atkakliose kovose su savo auklėtiniais rajono čempiono vardą iškovojo šio žaidimo iniciatorius F. Juchnevičius.

Pirmenybėse vyko ir dvejetų varžybos. Tarp moterų aukso medalius pelnė A. Varnaitė ir I. Veličkaitė, o sidabro medalius iškovojo vilnietė E. Murėnienė su dukrele Perla. Tarp vyrų čempionais tapo F. Juchnevičius su savo auklėtiniu Ž. Puodžiumi. Mišrių porų varžybose sėkmė lydėjo A. Varnaitę ir K. Alejūną.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje