Skip to content

Pažadėjo. Tikėkimės – nepatiešijo…

MI informacija

 Į redakciją užsukęs Palūšės gyventojas Bronius Šatkauskas papasakojo, kaip jo noras gyventi geriau pakibo nežinomybės rūke. Ponas Bronius pasakojo: „Palūšėje tiesiami nauji vandentiekio ir nuotekų valymo tinklai. Susipažinę su pirminiu projektu džiaugėmės, kad gyvensime labiau civilizuotai, nes pagaliau turėsime vandenį ir nuotėkas. Jau pasiruošėme ir vamzdžius prisijungti nuo šulinėlio, bet darbai dar pernai rudenį nutrūko, trasa iki mūsų namo neatėjo ir iki šiol (kalbėjomės prieš dvi savaites) niekas nieko daugiau nedaro. Kai pradėjome teirautis, UAB „Ignalinos vanduo“ direktorius Valentas Šimonis pasakė, kad iki mūsų namo (iš viso dviems namams, kuriuose gyvena trys šeimos) nutiesti trasai pritrūko pinigų. Paliko viltį, kad gal jų „paims“ iš kitos projekto vietos ir planuotus darbus padarys. Tačiau žinome, kad trasa pasiekė kai kuriuos namus, kurių pirminiame projekte nebuvo. Tai negi liksime be vandens?“    

Išsiaiškinome, kad Palūšėje vykdomo vandentiekio ir nuotekų tinklų projekto užsakovas – UAB „Ignalinos vanduo“, o bendrovės direktorius V. Šimonis tiesiogiai atsakingas už vykdomus darbus. Jis patikino, jog Palūšės gyventojai būkštauti neturėtų. Viskas bus sutvarkyta ir padaryta iki birželio 28 d. „Viską iki tos dienos sutvarkysime. Jokių papildomų lėšų nereikės, užteks tų pačių pinigų. Ne tik tiems dviems pastatams, bet bus įvesti ir pajungti laiku ir dar 3 įvadai“, – patikino direktorius V. Šimonis.

Belieka tikėti ir viltis, kad kas viešai pažadėta, nebus patiešyta, darbai išties bus atlikti. V. Šimonis dažnai skundžiasi, kad nemažai gyventojų, prie kurių namų įrengti įvadai ir tereikia nuo jų patiems prisijungti prie tinklo, jungtis neskuba ar net atsisako. Po žeme pakloti milijonai, tad galvojama, kaip tuos gyventojus priversti prisijungti, nes prieš tiesiant tinklus bemaž jie visi to pageidavo. O B. Šatkauskas su kaimynais jau pasiruošę prisijungti be jokių raginimų.  

Tokių nesusipratimų galima išvengti, jei gyventojai būtų informuojami svarstant ne tik pirminį projekto variantą, bet ir darant jame esminius pakeitimus. Jau ne sykį rašėme ir apie Daugėliškio miestelio problemą, kada pirminio projekto svarstymo metu gyventojai taip pat konkrečiai pasirinko ir kartu su projektuotojais dokumentuose pažymėjo būsimų nuotekų surinkimo šalinėlių vietas, o paskui dar du kartus pakeitus projektą paaiškėjo, kad siurblinės bus visai kitoje vietoje, o keliems namams net ir ateičiai nesuprojektuota prisijungti prie naujos nuotekų trasos. Ji tik pravesta pro šalį, dar išpjovus visus kažkada pačių žmonių sodintus medelius ir palikus žvyre žaliuojančius kiečių stagarus.

Tikėkimės, kad visi norintys Palūšės gyventojai jau liepą namuose turės vandens, o visi nesutarimai nutekės sraunia nuotekų srovele.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje