Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

MI informacija

 

 

Plėšikavo narkomanai

Gegužės 20 d. ignalinietė pareiškė, kad 12 val. Ignalinoje, atėjusi prie savo gyvenamojo namo Sporto g., prie įėjimo pamatė šalia durų tupintį jaunuolį, kuris ketino pro langą įsibrauti į namo vidų. Pamatęs šeimininkę, jaunuolis pabėgo. Į namo vidų įsibrauta nebuvo. Žala – 60 litų. Rajono PK pareigūnai operatyviai reagavo į įvykį ir netrukus buvo sulaikyti du 24-erių ir 25-erių Visagino gyventojai, kurie įtariami vykdę nusikalstamą veiką. Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, jog abu jaunuoliai yra narkomanai, buvo vartoję heroino. Už tai jiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal ATPK 44 str. 2 d.

O gal jie tądien dar į kieno nors butą buvo įlindę? Praneškite policijai. Siekdami užkirsti kelią vagystėms, rajono PK pareigūnai pataria gyventojams patiems pasirūpinti savo nuosavybės apsauga – įsirengti signalizaciją, vaizdo stebėjimo kameras, burtis į saugios kaimynystės grupes, apdrausti turtą draudimo bendrovėse. Atminkite, kad vagišiai pasirenka lengvai prieinamus, dažniausiai nesaugomus objektus, o tai labai apsunkina nusikalstamų veikų išaiškinimą. Būkite sąmoningi ir budrūs, o prireikus skambinkite policijai pasitikėjimo tel. 8~800 20112 arba bendruoju pagalbos telefonu – 112.

Vagystės

Gegužės 21 d. 40-metis A. A. pareiškė, kad 2013-05-20 d. prie Palaukinio ežero iš jo sūnaus kuprinės dingo mobiliojo ryšio telefonas „Sony Xperia Go“. Žala – 980 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną 41-erių J. P., gyv. Mielagėnuose, pareiškė, kad apie 16 val. pastebėjo, jog iš jai priklausančio gyvenamojo namo po pažįstamo J. Ž. apsilankymo virtuvėje nuo spintelės dingo taupyklė, kurioje buvo apie 450 litų įvairiomis monetomis. Žala – 450 Lt. Įtariamasis, 63-ejų J. Ž., sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Smurtas

Gegužės 18 d. 25-erių R. V., gyv. Makniūnalaukės k. (Vidiškių sen.), pranešė, kad vykstant automobiliu namo, mašinoje neblaivus 31-erių vyras H. V., paėmęs ją už plaukų, ranka trenkė į veidą bei bandė smaugti. Smurtautojas sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Girti“ pedalai

Gegužės 18–19 d. neblaivūs mynė dviračių pedalus: Antalksnėje – 31-erių V. B. (3,79 prom.), Dietkauščiznos k. – 56-erių šio kaimo gyventoja T. S. (3,10 prom.). Abiems surašyti protokolai.

Vėl rumunai

Gegužės 21 d. pranešta, kad Grybėnuose Rumunijos piliečiai prekiauja „Husqvarna“ pjūklais. Apie 14 val. jau Kazitiškyje pastebėti trys Rumunijos piliečiai: 43-ejų G. S., 24-erių S. S. ir  44-erių I. S., kurie prekiavo laikrodžiais ir peilių rinkiniais. Tuo jie pažeidė rajono tarybos 2006 m. balandžio 19 d. sprendimo Nr. T-729 taisyklių 1 d. 6 p. reikalavimus ir padarė administracinį teisės pažeidimą, numatytą LR ATPK 167 str. (prekybos viešose vietose taisyklių pažeidimas). Minėtiems asmenims surašyti protokolai.

Parengė Jonas BALTAKIS

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje