Skip to content

Aistros neslūgsta

MI informacija

 

Mūsų namo gyventojai jau rašė MI dėl automobilių stovėjimo aikštelės statybos prie Dumblio g. 5-ojo namo langų Didžiasalyje („Aistros dėl aikštelės“, 2013-05-21, Nr. 38). Matyt buvome ne taip suprasti, tad nesulaukėme reikiamo dėmesio. Mes dėl gabaritų perkeltine prasme rašėme, kad po mūsų langais statoma „autobusų stovėjimo aikštelė“. Ji statoma 20-čiai mašinų, o atstumas nuo langų – 10,5 m, nors Specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų (Žin, 1992, Nr. 22-652; 2011 Nr. 89-4249) 68 punkte nurodyta, kad nuo automobilių stovėjimo aikštelių iki gyvenamųjų namų langų turi būti tokie atstumai: kai mašinų skaičius 10 ir mažiau – 10 m, kai mašinų skaičius 10–50 – 15 m ir pan.

Be to, kas dieną, kai baigiasi statybų aikštelės darbai, turime atkasinėti savo gėlynus, kurie prie balkonų. Šiuo metu jie jau visiškai sugadinti. Norėtume žinoti, kas kompensuos mūsų darbą ir įdėtas lėšas į aplinką, kurią jie sugadino? Pirkome nepigias gėles, tvarkėme aplinką, o statybininkai (UAB „Meleksas“) viską sujaukė ir dar šaiposi iš mūsų, kai pasakome ar paprašome elgtis atsargiau. Didmiesčiuose po tokių statybų sutvarko aplinką, pasėja žolę, o kadangi Didžiasalis – „zombių miestas“, tai čia galima daryti ką nori.

Į mūsų reikalavimus, skundus niekas nekreipia dėmesio, atsako, kad viskas suderinta ir statybos vyksta mūsų pageidavimu, bet mūsų sutikimo niekas neklausė. Jei ir buvo koks susirinkimas, tai mes apie jį nieko negirdėjome.

Dumblio g. 5-ojo namo gyventojai

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje