Skip to content

Pasodintas miškas – palikimas būsimoms kartoms

 

Daugiau kaip dvi savaites pasivėlinęs šiųmetis pavasaris ir gausi sniego danga, užsigulėjusi miškuose, neleido rajono miškininkams įprastu metu pradėti miško sodinimo darbų. Kaip MI informavo Ignalinos miškų urėdijos atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Burokienė, tik balandžio 22 d. medelyne prasidėjo sodinukų iškasimo darbai, o šio mėnesio pabaigoje visose girininkijose buvo pradėtas masinis jų sodinimas, pasitelkus gausų pagalbininkų būrį.

Trumpas želdinimo sezonas vis dėlto nesutrukdė urėdijai atlikti visų planuotų darbų. Jo metu buvo atkurta 153 ha valstybinės reikšmės miškų. Vykdant miškingumo programą su šiuolaikiška technika netinkamuose žemdirbystei plotuose buvo užveista 16,9 ha miško. Iš viso pasodinta 644 tūkst. įvairių rūšių medelių, užaugintų medelyne. Tarp jų 370 tūkst. eglaičių, 190 tūkst. pušaičių, 21 tūkst. ąžuoliukų, 37 tūkst. berželių ir 27 tūkst. juodalksnio sodinukų. Daugiau kaip 74 tūkst. sodmenų parduota miškų ir žemės savininkams. Urėdijos administracijos darbuotojai talkos metu medelyne išrovė ir paruošė sodinimui daugiau kaip 700 tūkst. sodmenų, o patys jauniausieji sėjinukai buvo išpikuoti ir persodinti.

Pasak J. Burokienės, pavasario darbymečio metu buvo vykdomas ir miško kirtimas, jo priežiūra, sanitarinė ir priešgaisrinė apsauga.

Urėdijos darbuotojai kartu su rajono įvairių įstaigų bei organizacijų talkininkais gausiai dalyvavo ir šiųmetinėje akcijoje „Darom 2013“. Ypač gausaus talkininkų būrio susilaukta iš Č. Kudabos pagrindinės ir Daugėliškio visurinės mokyklų. Moksleiviai ir pavieniai gyventojai (kaip Antanas Žilėnas) gausų „derlių“ šiukšlių bei įvairių atliekų surinko valstybiniuose miškuose, taip pat pakelėse. Tai dar kartą patvirtino, kad kai kurie rajono nedrausmingi gyventojai, kaip svečiai, dar neįprato reikiamai mylėti mūsų krašto gamtą bei žaliąją jos puošmeną.

J. Burokienės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje