Skip to content

Seniūnijų Sporto žaidynėse buvo kupinos atkaklių kovų

 

Ignalinos sporto ir pramogų arenoje, KSC sporto skyriuje, taip pat miesto stadione vyko tradicinės sporto žaidynės, kuriose šiemet dalyvavo 8 seniūnijų krepšinio, tinklinio, futbolo, stalo teniso, šachmatų, šaškių, smiginio ir virvės traukimo komandos. Lietingas oras šiek tiek pakoregavo varžybų eigą. Tik futbolininkai į tai nekreipė dėmesio ir varžėsi lauke. O krepšininkams kartu su tinklininkais jau teko rungtyniauti Sporto ir pramogų arenoje, nes tą dieną ir Č. Kudabos pagrindinės mokyklos abi sporto salės buvo užimtos – jose vyko pirmasis gimnazistų egzaminas. Nepatogiausia buvo rungtyniauti stalo tenisininkams, kurie įpratę varžytis be pašalinio triukšmo, o čia aplink skrajojo tinklinio bei krepšinio kamuoliai. Nepaisant šių nepatogumų, prie žaliųjų stalų, taip pat po krepšiais ir tinklinio aikštelėje vyko atkaklios varžybos, padovanojusios žiūrovams daug staigmenų bei emocijų.

Pirmosios įvairių spalvų medaliais pasipuošė moterų tinklinio bei krepšinio komandos. Kaip ir buvo tikėtasi, krepšinio aikštelėje jau kelintą kartą žaidynių čempionėmis tapo ir aukso medalius pelnė Daugėliškio seniūnijos trijulė – Rita Petrovaitė, Dovilė Luneckaitė ir Viktorija Lebedeva. Šios merginos aukso medaliais pasipuošė ir po tinklinio varžybų, abiejose rungtynėse nugalėjusios Ignalinos m. komandas. Kiek nelauktai prizininkėmis tapo pirmą kartą varžybose dalyvavusios Mielagėnų seniūnijos krepšininkės ir tinklininkės Jelena Špakova, Ramunė Stasiūnaitė ir Inga Apyvalienė, jos iškovojo bronzos medalius. Krepšinio senjorų komandų varžybose neturėjo sau lygių Ignalinos m. krepšinio veteranai Albertas Cicėnas, Valerijus Ksenzovas, Valdas Čirikas ir Borisas Jakubovskis, kurie nugalėjo Dūkšto ir Linkmenų seniūnijų komandas.

Pagrindinių vyrų krepšinio komandų varžybos vyko dar įdomiau ir atkakliau, nes jų sudėtyje rungtyniavo ne vienas rajono rinktinės krepšininkas. Po atkaklios kovos aukso medalius pelnė Ignalinos m. seniūnijos komanda, kurios sudėtyje rungtyniavo Žygimantas Kulda, Tomas Gasparavičius, Dovydas Šimkūnas ir Kazys Oželis. Jiems finalinėse varžybose pavyko įveikti taip pat stiprią Ignalinos seniūnijos komandą. Bronzos medalius pelnė dūkštiečiai. Šauniai rungtyniavo ir linkmeniškiai, sugebėję aplenkti Daugėliškio, Tverečiaus ir Ceikinių seniūnijų komandas.

Kiek nelauktai baigėsi vyrų tinklinio turnyras. Daug kas iš anksto pranašavo, kad aukso medaliai atiteks Ignalinos m. seniūnijos tinklininkų trijulei, vadovaujamai Arūno Zigmanto. Tačiau jai nuo pat rungtynių pradžios atkakliai priešinosi Ignalinos seniūnijos komanda. Po dviejų partijų rezultatas buvo lygus – 1:1. o štai lemiamą partiją laimėjo strigailiškiečiai, Ignalinos seniūnijai pirmą kartą padovanoję aukso medalius. Sidabras atiteko dūkštiečiams.

Dėl lietaus slidžioje dirbtinės dangos futbolo aikštelėje sėkmingiau žaidė labiau patyrę Ignalinos m. seniūnijos futbolininkai, vadovaujami Tado Bernoto. Sidabro medaliai atiteko Ignalinos seniūnijos komandai, o bronzos medalius pelnė linkmeniškiai.

Šaškininkų varžybose kažkodėl nepasirodė Ignalinos m. seniūnijos komanda. Tad pagrindinė kova dėl varžybų čempiono vardo vyko tarp Linkmenų ir Ignalinos seniūnijos šaškininkų. Aukso medalius pelnė linkmeniškiai, kurių sudėtyje žaidė broliai Saulius ir Vytautas Čepuliai bei Tatjana Ramankevičienė. Trečioji vieta atiteko Ceikinių seniūnijos komandai.

Šachmatininkų varžybose buvo tikimasi, kad pagrindinė kova vyks tarp Linkmenų ir Ignalinos seniūnijų komandų, nes tarp linkmeniškių žaidė ir daugkartinis rajono čempionas Saulius Rackevičius. Tačiau jo partneriai žaidė prasčiau nei jų lyderis. Todėl aukso medalius pelnė Ignalinos m. seniūnijos šachmatininkai Žibutė Čepulienė, Valdemaras Rusinas ir Algirdas Semaška. Antrąją vietą užėmė Ignalinos seniūnijos žaidėjai, o bronzą pelnė linkmeniškiai. Pagyrimo nusipelnė Ceikinių seniūnijos šachmatininkai, aplenkę Daugėliškio seniūnijos komandą.

Smiginio varžybose tradiciškai pirmavo Ignalinos m. seniūnijos trejetas – Dalia Vaičiulienė, jos sūnus Modestas ir Tomas Puras. Sidabro medaliai kiek netikėtai atiteko Ceikinių seniūnijos atstovams.

Žaidynės baigėsi virvės traukimu, kur šįkart dalyvavo tik trys stipriausių vyrų komandos. Nors Linkmenų ir Ignalinos seniūnai Jonas Alekna ir Jonas Polito energingiausiai ragino savo vyrus nepasiduoti varžovams, bet Daugėliškio seniūnas Juozas Paukštė sugebėjo gana ramiai nuteikti savo komandą pasiekti pergalę. Tad daugėliškėnams ir atiteko aukso medaliai. Antroje vietoje – linkmeniškiai, trečioje – ignaliniečiai.

Susumavus visų 8 rungčių rezultatus paaiškėjo, kad žaidynių nugalėtoja vėl tapo Ignalinos m. seniūnija. Antroji vieta atiteko Linkmenų seniūnijai, kuri pernai buvo trečia. Nedaug nuo linkmeniškių atsiliko Daugėliškio seniūnija, iškovojusi trečios vietos taurę.

Stebint šias populiarias seniūnijų sporto žaidynes, visi jų dalyviai nusistebėjo, kad šįkart jose nedalyvavo daug sporto mėgėjų turinčios Didžiasalio bei Vidiškių seniūnijos, kurios iki šiol vykusiose žaidynėse dažnai kovodavo dėl prizinių vietų. Kaip jau ne kartą buvo, taip ir šiemet savo atstovų neatsiuntė Rimšės bei Kazitiškio seniūnijos.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje