Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

MI informacija

Birželio 20 d. 43-ejų V. K. pareiškė, kad apie 11.30 val. pastebėjo, jog iš dviejų traktorių kuro bakų Salomenkos k. (Mielagėnų sen.) buvo pagrobta 150 l dyzelinio kuro. Žala – 450 litų.

Tą pačią dieną 62-ejų V. M., gyv. Vaišniūnuose, pareiškė, kad iš namų dingo jai priklausanti banko mokėjimo kortelė, kuria pasinaudojus, iš sąskaitos buvo paimta 200 litų ir banko mokėjimo kortele atsiskaityta už pirkinius parduotuvėse.

Birželio 21 d. vilnietis pranešė, kad išlaužus jam priklausančio ūkinio pastato Mielagėnuose duris, buvo įsibrauta į vidų ir pavogta įvairūs instrumentai, dviratis, statybinės medžiagos, žvejybos įrankiai. Žala – 9850 litų.

Dar balandžio 29 d. V. B., gyv. Tverečiaus sen., Lukošiškės k., pranešė, jog jam pirkimui suprojektuotame žemė sklype, esančiame Tverečiaus sen., Vaboliškės k., yra išpjauti medžiai. Žala – 360,80 Lt.

Birželio 25 d. Strigailiškio gyventojas pranešė, kad tądien apie 22 val. Girulių stovyklavietėje „Žuvėdra“, vykstant socialdemokratų sąskrydžiui, dingo jam priklausanti rankinė su mobiliojo ryšio telefonu „Nokia 112“, skaitmeniniu fotoaparatu „Nikon“, 40 litų ir kitais daiktais. Žala – 940 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sukčių pastogėje

Birželio 20 d.41-eriųLinkmenų gyventoja R. G. pranešė, kad 2011 m. spalio antroje pusėje Panevėžyje, Matininkų g., jai nežinant į segtuvą įdėta pirkimo–pardavimo sutartis Nr. 11–130 su suklastotu jos parašu. Šios sutarties ji nepasirašinėjo.

Birželio 23 d. Kazitiškio gyventoja pranešė, kad į mobiliojo ryšio telefoną gavo trumpąją žinutę, jog neva UAB „Ogmina“ žaidime laimėjo 1000 Lt ir mobiliojo ryšio telefoną, o norint gauti prizą, reikia papildyti sąskaitą už 50 Lt. Pranešėja suprato, jog tai telefoniniai sukčiai, tad sąskaitos nepildė, žala nepadaryta.

Policija įspėja žmones nebūti lengvatikiais, nesielgti spontaniškai ir neapdairiai bei ragina visus, sulaukusius sukčių skambučio, tuoj pat kreiptis į artimiausią policijos įstaigą arba skambinti bendrojo pagalbos centro telefonu 112, o ne ieškoti pinigų.

Mirtys

Birželio 23 d. rajono PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl 42-ejų ignaliniečio R. K. mirties priežasties nustatymo. Jis rastas Lūšių ežere, Palūšėje. Vandenyje jį ištiko infarktas.

Tą pačią dieną rajono PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl 68-erių M. K. mirties. Jo kūnas rastas savo namuose Rimšės sen., Gaidės k.

Smurtas

Birželio 21 d. 40-metis R. B. pareiškė, kad jį birželio 20 d., apie 16 val., viešoje vietoje, kitų žmonių akivaizdoje, šalia vaikų žaidimų aikštelės Ignalinoje, Aukštaičių g., sumušė brolis A. B.

Tą pačią dieną  44-erių E. A., gyv. Vidiškėse, pareiškė, kad birželio 20 d., apie 15.55 val., jos 10-metį globotinį H. N. be jokios priežasties Vidiškėse primušė neblaivus 38-erių A. K. (3,05 prom.) – žaidžiančiam kieme, sudavė tris kartus rankos delnu per galvą.

Birželio 25 d. Ignalinoje, bute, esančiame Aukštaičių g., žodinio konflikto metu 17-metis kaimyno sūnus sukėlė fizinį skausmą 75-erių ignaliniečiui J. Š. Atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą.

Promilės prie vairo

Birželio 23 d., 20.08 val., kelyje Meironys–Ginučiai neblaivus ir be „teisių“ automobilį „Audi 100“ vairavo 41-erių Strigailiškio gyventojas (3,69 prom.). Pažeidėjui surašytas protokolas.

Gaisrai

Birželio 20 d. Didžiasalyje išdegė apie 5 arus žolės. Priežastis – neatsargus elgesys.

Tą pačią dieną 7.53 val. iš Ligūnų k. (Kazitiškio sen.) pranešta, kad ten dega J. Ch. vasaros lauko virtuvė. Atvykus PGP, pastatas degė atvira liepsna. Gaisro metu jis sudegė. Priežastis – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai

Parengė Jonas BALTAKIS

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje