Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

MI informacija

Liepos 11 d., apie 4.50 val., vilnietis pranešė, kad su automobiliu nuvažiavo nuo kelio sankasos ir apvirto, merginai prispausta koja. Atvykus nustatyta, kad blaivus 20-metis vilnietis Ž. S., vairuodamas automobilį „Ford Transit“, tiesioje kelio Ignalina–Dūkštas atkarpoje (šalia Azos) jo nesuvaldė, atsitrenkė į apsauginį kelio atitvarą, nuo aukštokos sankasos oru nuskriejo apie 15 m (beveik peršoko apsauginę tvorą nuo gyvūnų), nulaužė kelis berželius, prisižemino ir apvirto. Eismo įvykio metu nukentėjo 19-metė automobilio keleivė M. V., gyvenanti Vilniuje, kuri dėl kojos traumos paguldyta į Visagino miesto ligoninę. Ją iš metalo nelaisvės vadavo ugniagesiai. Vairuotojas nenukentėjo. Eismo įvykio metu apgadintas automobilis, kelio apsauginis atitvaras bei apsauginė miško tvora nuo gyvūnų. Paimta vairuotojo kraujo girtumui nustatyti.

Vagystės

Liepos 4 d. šiaulietė pareiškė, kad iš jai priklausančios sodybos Vaišniūnuose, nuo Dringio ežero pakrantės, pavogta jai priklausanti medinė valtis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Liepos 5 d. 20-metis E. V., gyv. Ignalinoje, Aukštaičių g., pareiškė, kad liepos 4 d. internetinėje svetainėje Skelbiu.lt rado pasiūlymą už 590 litų iš E. G. nusipirkti mobilaus ryšio telefoną „Samsung S2“. Atlikęs išankstinį el. bankininkystės pinigų pervedimą, E. V. mobilaus ryšio telefono iki šiol negavo.

Liepos 8 d. 63-ejų A. S. pranešė, kad Didžiasalyje, apie 18 val., buvo pavogtas jam priklausantis dviratis. Žala – 3000 litų.

Užsigeidė pirtyje meilės

Liepos 7 d. Kaune gyvenanti 33-ejų N. Ž. pranešė, kad apie 3.50 val. pirtyje Šakarvos k. 37-erių bendradarbis E. P. reikalavo su juo lytiškai santykiauti. Jai atsisakius, jis du kartus kumščiu trenkė jai į veidą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Talžė kirviakočiu

Liepos 6 d., apie 19.50 val., vieno Vidiškių Melioratorių g. buto virtuvėje kilus konfliktui tarp 49-erių mamos ir 28-erių dukros, pastaroji plaukų tiesintuvu trenkė mamai į veidą ir ne mažiau kaip du kartus kumščiu į pakaušį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 9 d. 61-erių gyventoja M. V. pranešė, kad Linkmenyse pirtyje, kilus konfliktui su jos 48-erių sugyventiniu J. K., šis kirvio kotu trenkė jai į smilkinį, rankos dilbį, per šonus. Po to sugyventinis koja spyrė jai į šlaunį. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Promilės prie vairo

Liepos 3 d. Linkmenyse neblaivus 55-erių Utenos gyventojas R. K. (1,06 prom.) vairavo automobilį „Skoda Octavia“. Pažeidėjas nušalintas nuo transporto priemonės vairavimo, jam surašytas protokolas.

Girti „pedalai“

Liepos 5 d. Rimšėje neblaivus 59-erių Kalviškių k. gyventojas J. Š. (1,79 prom.), o liepos 7 d. Dūkšte neblaivus 25-erių Simaniškės k. gyventojas (1,82 prom.) – vairavo dviračius. Pažeidėjams surašyti protokolai.

Liepos 10 d.,17 val., kelyje Švenčionys–Zarasai neblaivus 45-erių Triburčių k. gyventojas L. N. vairavo dviratį (2,45 prom.). Pažeidėjas nušalintas nuo transporto priemonės vairavimo, jam surašytas protokolas.

 „Vanduo 2013“

Siekiant užtikrinti, kad Utenos apskrityje poilsiaujantys bei šio regiono gyventojai jaustųsi saugiai, Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir jo teritoriniai padaliniai, kartu su Lietuvos saugios laivybos administracijos Pramoginės laivybos skyriaus valstybiniais inspektoriais, vykdys tarpžinybinę priemonę „Vanduo 2013“, kurios metu tikrins, ar paisoma viešosios tvarkos taisyklių, ar laikomasi saugios laivybos vidaus vandenyse ir paplūdimiuose.

Bus tikrinama, kaip asmenys laikosi vidaus vandenų transporto priemonių eksploatavimo taisyklių, tikrinamos prie vandens telkinių esančios poilsiavietės, kitos lankytinos vietos. Policija prašo apie pastebėtus pažeidimus vandens telkiniuose ir šalia jų pranešti bendruoju pagalbos centro tel. 112. 

Parengė Jonas BALTAKIS

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje