Skip to content

Per pusantros paros vykusią paiešką rajone „sužvejotas“ 21 nelegalas

MI informacija

Prieš savaitę po pusantros paros trukusių paieškų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Tverečiaus užkardos pareigūnai  ties Dysnos k., už kilometro nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, sulaikė keturis įtartinus asmenis be dokumentų. Šie pasieniečiams tesugebėjo prisistatyti Vietnamo piliečiais. Vietovės apžiūrą organizavę VSAT pareigūnai netoliese esančiame nendryne sulaikė dar 2 įtartinus asmenis, o vėliau ties Navikų k. kapinėmis – dar vieną vyrą. Ši trijulė, kaip ir prieš tai sulaikyti nelegalai, prisistatė vietnamiečiais.

Įtarus, kad minėtoje vietovėje pažeidėjų gali būti ir daugiau, rajoną šukuoti ėmėsi papildomos pasieniečių pajėgos iš Pūškų, Adutiškio bei Specialiosios paskirties užkardų. Paieškos ėmėsi ir Ignalinos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai.

Specialiosios paskirties užkardos pasieniečių ekipažas ties Andriejaukos k. esančioje autobusų stotelėje pastebėjo vyrą bei moterį su kūdikiu ant rankų. Suaugusieji VSAT pareigūnams prisistatė afganistaniečiais, tačiau nepateikė jokių tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Moteris bei, spėjama, vos kelių mėnesių kūdikis buvo perduoti rajono greitosios medicinos pagalbos skyriaus darbuotojams. Po gydytojų apžiūros abu jie bei stotelėje sulaikytas vyras buvo pristatyti į Ignalinos rinktinę. Čia suaugusiuosius apklausė VSAT pareigūnai.

Rajone paiešką tęsę pasieniečiai kelyje tarp Andriejaukos ir Būkliškės kaimų pastebėjo ir sulaikė dar vieną įtartiną vyrą be dokumentų. Šis tvirtino esąs afganistanietis. Miškelyje ties Andriejaukos kaimu VSAT pareigūnai aptiko dar 9 nelegalus: aštuoni iš jų prisistatė afganistaniečiais, vienas – vietnamiečiu. Po paros VSAT patruliai ties Didžiasaliu pastebėjo ir sulaikė vyrą be dokumentų. Pirminiais duomenimis jis – Vietnamo pilietis.

Iš viso pasieniečiams įkliuvo 12 Vietnamo ir 9 Afganistano piliečiais prisistatę nelegalai. Tarp jų – 4 moterys.

Pirminiais duomenimis, ši užsieniečių grupė Lietuvos ir Baltarusijos valstybės sieną perėjo ties Navikų k. Čia pasieniečiai aptiko žolėje grupės asmenų išmintą brydę, vedančią nuo Dysnos upės į Lietuvos gilumą. Manoma, kad asmeniniais daiktais nešini nelegalai vandens telkinį, kurio viduriu eina dviejų valstybių siena, perbrido radę seklią vietą.

Kartu su kūdikiu keliavę vyras bei moteris, prisistatę afganistaniečiais, VSAT pareigūnams pareiškė prašą laikino teritorinio prieglobsčio Lietuvoje. Šie trys užsieniečiai laikinai perkelti į Švenčionių užkardą, kur yra specialios patalpos, skirtos tokiems asmenims. VSAT pareigūnai taip pat užpildė reikiamus dokumentus bei informaciją apie šiuos užsieniečius perdavė Migracijos departamentui. Kiti 18 nelegalų uždaryti į areštines.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikyti užsieniečiai apklausti talkinant vertėjams. Šiemet pasieniečiams iš viso įkliuvo neteisėtai valstybės sieną peržengę 20 afganistaniečių bei 44 vietnamiečiai nelegalai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje