Skip to content

Pasienietis Petras sėkmingai užbaigė 1575 km žygį

Pirmadienį prie Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės štabo po 11 dienų kelionės dviračiu finišavo VSAT Ignalinos rinktinės Logistikos skyriaus viršininkas Petras Čeponis, per tą laiką nuvažiavęs 1575 km. Jis aplankė visas Lietuvos pasieniečių užkardas, esančias Latvijos, Baltarusijos, Rusijos ir Lenkijos valstybių pasieniuose.

Po finišo jį pasitiko rinktinės štabo viršininkas Valentinas Urbonas. Sveikindamas keliauninką sėkmingos kelionės baigimo proga, ant jo pečių uždėjo ąžuolo vainiką. Petrą plojimais pasitiko ir grupė rinktinės štabo bendradarbių.

Kaip jau buvo skelbta mūsų laikraštyje, šis VSAT pareigūnas, tarp pasieniečių aktyviai propaguojantis sportą ir fizinę kultūrą, nusprendė kiek neįprastai praleisti dalį šiųmečių atostogų ir dar kartą patikrinti savo fizinę ištvermę, peržengus 50-ies metų slenkstį.

Kaip MI pasakojo šis tvirto sudėjimo ir visada optimizmu pasižymintis pasienio pareigūnas, ilgoje kelionėje jis nė kiek nepavargo. Patikimai ir be rimtesnių gedimų jam tarnavo ir dviratis, todėl per dieną jis vidutiniškai įveikdavo po 130–140 km nuo vienos užkardos iki kitos. Oro sąlygos taip pat buvo palankios. Sinoptikų prognozuojamos audros jo neužklupo. Tik prie Skuodo užklupo kiek gausesnis lietus. Pailsėti ir pernakvoti tekdavo aplankytose užkardose, o ant dviračio vežamoje palapinėje praleido tik tris naktis. Kelionės metu džiaugėsi nuostabiu Lietuvos gamtos grožiu, o daugiausia įspūdžių paliko Nida, Klaipėda ir Baltijos jūros pakrantės. Todėl ir vienam minat dviračio pedalus nebuvo liūdna. Siūlė ir kitiems bendradarbiams kartu važiuoti, bet entuziastų neatsirado. Paklaustas ar planuoja ir ateityje leistis į panašias keliones, P. Čeponis prisipažino, kad dar nėra nusprendęs. Bet laikosi senos tiesos – niekada nesakyk niekada.

Autoriaus nuotr.

Paskutiniai Petro Čeponio kelionės metrai Po tokios netrumpos ir rizikingos kelionės Petrą Čeponį maloniai sutiko rinktinės štabo viršininkas Valentinas Urbonas, papuošdamas jį ąžuolo vainiku Su šypsenomis ir plojimais keliautoją sutiko rinktinės štabo pareigūnai bei tarnautojai

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje