Skip to content

Policija auklėjo Kazitiškio jaunimą

MI informacija

Kazitiškio bibliotekoje šio kaimo bendruomenė susitiko su rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyresniaisiais specialistais Artūru Česlioku ir Vadim Stefanskij, rajono policijos komisariato pareigūnais Aldu Butnoriumi ir Jūrate Pernaviene. Susitikimo tikslas – jaunimo laisvalaikio praleidimo problemos.

Į susitikimą atvyko didžioji dalis Kazitiškyje gyvenančio jaunimo ir vyresnieji bendruomenės nariai. Nors ir negausiai susirinkę, daugiabučių namų gyventojai išsakė nemažai priekaištų konkretiems jaunuoliams, priminė paskutinių dienų incidentus, skundėsi, kad vaikinai primiršo, kaip reikia elgtis viešoje vietoje ir prašė padėti juos sudrausminti, nes vietinių pastabos tik kelia konfliktines situacijas.

Jaunimas skundėsi kai kurių pačių suaugusiųjų elgesiu ir neneigė, kad kartais kai kurie iš jų elgdavosi netinkamai, pažadėjo reaguoti į pastabas ir laikytis susitarimo (nevartoti necenzūrinių žodžių, alkoholio, rūkalų, neteršti aplinkos…).

Vyresnysis specialistas A. Česliokas kazitiškiečiams priminė, kad yra galimybė pasinaudoti ES teikiamomis paramomis, kad pagerintų bendruomenės poreikiams skirtas patalpas ar aikštynus.

Policijos pareigūnai priminė pagrindinius Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnius dėl viešosios tvarkos, taip pat priminkė, kad pagal įstatymus vaikas yra iki 18 m., o vaikų laisvalaikio praleidimo problemas turėtų padėti spręsti ir tėvai. Priminė, kad vaikų auklėjimu ir priežiūra turėtų pasirūpinti taip pat jie, nes gavus skundus dėl vaikų netinkamo elgesio ar nepriežiūros bus taikoma tėvams administracinė atsakomybė. Pageidavo, kad kitas susitikimas įvyktų kartu su vaikų tėvais.

Policijos pareigūnai kviečia kazitiškiečius būti pilietiškais ir neabejingais daromiems teisės pažeidimams ir apie jaunimo ar vyresnio amžiaus asmenų netinkamą elgesį pranešti bendruoju pagalbos tel. 112 arba anonimiškai policijos pasitikėjimo tel. 8~800 20112.

Primename, kad gavus kazitiškiečių skundus dėl netinkamo konkrečių asmenų elgesio, policijos pareigūnai neapsiribos žodiniais įspėjimais, griežtai taikys administracinio poveikio priemones.

Nuo redakcijos

Sprendžiant iš įvykių sekos ir reakcijos į juos, Kazitiškyje vyksta kartų konfliktas. Antradienį išspausdinus šio kaimo jaunimo laišką „Kazitiškio jaunimas šaukiasi pagalbos“, į redakciją paskambinusi kazitiškietė sakė, kad pats jaunimas kaltas dėl aprašomų problemų, nes savo elgesiu nuolat provokuoja priešišką suaugusiųjų reakciją. Kad ir jaunoji konflikto pusė turi negražių problemų, liudija ir šis aprašomas susitikimas. Tiesa, skambinusi moteris pripažino, kad pastaruoju metu jaunuoliai tapo mandagesni, suaugusių neužkabinėja, kiekviename žingsnyje nesikeikia. Gal tas pokalbis padėjo? Jeigu taip, tai Kazitiškio jaunimas nėra beviltiškai blogas, jei patys pripažįsta klydę, tai jau pažangu. Tokiam jaunimėlio elgesiui nepritariame, bet akivaizdu, kad ir jie turi savo tiesą – jiems trūksta aikštynų, kur galėtų sveikai ir naudingai leisti laiką. Jiems įrengti vietos galima rasti atokiau nuo gyvenamųjų namų, tuomet vieni kitiems netrukdytų, būtų ir vilkas sotus, ir avys sveikos. Su jaunimu daugiau turėtų bendrauti kaimo bendruomenė, kartu aptarti bendras problemas, kartu jas spręsti. Lėšų aikštynams įrengti reikėtų paieškoti pas rėmėjus, rašyti projektus. Svarbu – abipusis susikalbėjimas ir pagarba vieni kitiems.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje