Skip to content

Vasaros sezoną užbaigė krepšininkai

Šeštadienį Ignalinoje KSC lauko dirbtinės dangos krepšinio aikštelėje Sporto skyrius, padedant Rytų Aukštaitijos regiono krepšinio teisėjų asociacijai, surengė vasaros sezono pabaigtuvių krepšinio 3×3 turnyrą, kuriame dalyvavo penkios 14–16 metų amžiaus berniukų ir 15 vyrų komandų ne tik iš Ignalinos, bet ir Utenos, Švenčionių, Švenčionėlių, Dūkšto, Tverečiaus ir Strigailiškio.

Tarp keturioklimečių ir jaunesnių dalyvių nugalėjo ignaliniečių „Daktarų“ komanda. Atkakliau vyko rungtynės 15–16 metų amžiaus dalyvių grupėje, kur dėl pirmosios vietos kovojo „Utenos“ ir Švenčionėlių „Aitvaro“ komandos. Sėkmingiau žaidė švenčionėliškiai Mantas Šiekštelė, Dainius Gaidamavičius ir Dainius Čeplinskas, kurie šiemet dalyvavo ir atvirose rajono pirmenybėse. Jie lemiamose rungtynėse 15:11 nugalėjo bendraamžius iš Utenos ir pelnė turnyro nugalėtojų taures.

Vyrų varžybos vyko dar įdomiau ir atkakliau, nes jose dalyvavo beveik visi stipriausieji rajono krepšininkai, žaidžiantys rajono rinktinėje, o taip pat Švenčionėlių „Aitvaro“ komandos vyresniojo amžiaus dalyviai. Pasibaigus rungtynėms keturiuose pogrupiuose, pirmąsias vietas iškovojo Ignalinos „Fortūnos“, „Renato+Ko“, „1dž+2ne“ ir Švenčionėlių „Aitvaro“ komandos. Ši ketveriukė ir turėjo išaiškinti, kuri iš komandų pateks į pusfinalį, o vėliau ir į finalą.

Jau pirmose pusfinalio rungtynėse kiek nelauktai „Fortūnos“ komanda, kurioje žaidė Mindaugas Ragauskas, Mantas Ilgūnas, Darius Dubaka ir Marius Kupetys, 5:8 turėjo pripažinti „1dž+2ne“ komandos pranašumą, kurioje rungtyniavo Tomas Gasparavičius, Žygimantas Kulda, Modestas Krasauskas ir Dovydas Šimkūnas. Tad pastarieji ir iškovojo teisę žaisti finale. Kitame pusfinalyje Renatas Juršėnas, Vaidas Kindurys, Andrius Urbonavičius ir Ričardas Pribylskis nesunkiai 15:10 įveikė Švenčionėlių „Aitvaro“ jaunuosius krepšininkus ir pateko į finalą. Tad pralaimėjusios „Fortūnos“ ir Švenčionėlių „Aitvaro“ komandos kovėsi dėl trečios vietos ir ją nesunkiai laimėjo labiau patyrę „Fortūnos“ žaidėjai.

Turnyro puošmena tapo finalinės rungtynės tarp R. Juršėno ir T. Gasparavičiaus komandų. Iš anksto net negalima buvo nuspėti, kuriems iš jų pavyks laimėti turnyrą. Pradžia buvo sėkmingesnė T. Gasparavičiaus komandai, kuri pirmavo net 6 taškų skirtumu. Bet, likus žaisti vos kelioms minutėms, po taiklių varžovų tolimų metimų rezultatas išsilygino, o vienu metu jie pradėjo pirmauti vienu tašku. Atrodė, kad R. Juršėno komanda turi visas galimybes laimėti finalą. Deja, likus vos kelioms sekundėms, varžovams pavyko pelnyti tašką ir rungtynės baigėsi lygiosiomis. Teko atlikti papildomus metimus nuo tritaškių linijos. Lemiamu momentu nei R. Juršėnui, nei V. Kinduriui nepavyko rezultatyviau užbaigti metimų, tad pergalę po emocingų ir atkaklių varžybų šventė T. Gasparavičius, Ž. Kulda, M. Krasauskas ir D. Šimkūnas. Jiems ir atiteko nugalėtojų taurės.

Vyrų rungtynėms kartu su kolegomis teisėjavęs Rytų Aukštaitijos regiono teisėjų asociacijos prezidentas Audrius Šalkauskas, įteikdamas komandoms nugalėtojoms apdovanojimus, už aukšto lygio žaidimą pagyrė krepšininkus, kurie padovanojo žiūrovams daug emocijų ir įdomių akimirkų, linkėdamas jiems sėkmės ir aukštesnio lygio varžybose.

Autoriaus nuotr.

Jauniausių krepšininkų varžybose sėkmingiausiai rungtyniavo Švenčionėlių „Aitvaro“ komanda (Mantas Šiekštelė, Dainius Gaidamavičius, Dainius Čeplinskas). Visose rungtynėse krepšininkai atkakliai kovojo dėl pergalių Po atkaklios kovos turnyrą laimėjo Tomo Gasparavičiaus komanda

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje