Skip to content

Loterija kelyje – be antro šanso

MI informacija

Ignalinos rajone startuoja saugaus eismo kampanija, priminsianti gyventojams, kad kelyje mažų nusižengimų nebūna. Statistika liudija, kad neprisisegtas saugos diržas ar šiek tiek viršytas greitis veda prie skaudžių pasekmių. Tokia žinia nuskambės Lietuvos kooperatyvų sąjungos (Lietkoopsąjungos) narių parduotuvėse, kur bus įrengtas saugaus eismo informacinis loto ratas, o gyventojai galės pasiimti pirkinių krepšelius su tamsiu paros metu praversiančiais atšvaitais.

Lietuvos automobilių kelių direkcija ir Susisiekimo ministerija, įgyvendindamos saugaus eismo plėtros programą, tokius socialinius projektus vykdo ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir mažesniuose šalies miestuose, gyvenvietėse ir miesteliuose. Prie regionuose vykdomos socialinės akcijos prisidėjo ir Lietkoopsąjungos narių parduotuvės, vis dažniau tampančios viena pagrindinių miestelių bendruomenių susibūrimo vietų.

Ignalinos rajone esančiose Lietkoopsąjungos narių parduotuvėse veiks specialus saugaus eismo loterijos ratas, kurį pasukus, bus galima sužinoti, kokios nelaimės tyko kelyje, kai nesilaikoma saugaus eismo taisyklių. Jame gyventojams bus pateikta aiškiai išdėstyta ir apibendrinta informacija apie saugos diržus, blaivumą vairuojant, primenama, kad vaikus privalu vežti tik specialiose kėdutėse, tamsiu paros metu būtina segėti atšvaitą ir visuomet pasirinkti saugų greitį. Šalia loterijos rato stovės angelo sargo instaliacija, nuo kurios visi norintys galės pasiimti maišelį su atšvaitu. Atšvaitas tamsiu paros metu būtinas – pėsčiuosius, dviratininkus lengviau pastebi vairuotojai.

„Nors apie saugų elgesį kelyje kalbama jau daug metų, deja, vis dar susiduriame su ypač skaudžiais atvejais, kai keliuose žūsta ir sužalojami žmonės. Mums svarbus kiekvienas gyventojas, jo sveikata ir gyvybė, tad mielai sutikome prisidėti prie šios socialinės akcijos“, – sakė Lietkoopsąjungos valdybos pirmininkas Robertas Miliauskas.

Pasak jo, tokiu būdu tikimasi priminti gyventojams sąmoningo ir atsakingo elgesio kelyje svarbą. „Tikime, kad į mūsų parduotuves užsukę pirkėjai nepraleis pro akis loterijos rato ir padovanos sau bei savo artimiesiems pirkinių krepšelį su atšvaitu ar bent jau susimąstys, kad neverta dalyvauti loterijoje kelyje. Juk čia antro šanso nebūna – prarasti galima viską“, – sakė R. Miliauskas.

Kaip pažymi saugaus eismo specialistai, labai svarbu kiekvienam suprasti, kad kelyje nėra didelių ar mažų nusižengimų. Privalu automobilyje segėti saugos diržus, vaikus vežti tik specialiose kėdutėse, tamsiu paros metu būtina segėti atšvaitą ir visuomet pasirinkti saugų greitį. Visi pažeidimai yra netoleruotini ir gali turėti rimtų pasekmių.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šalyje 2013 m. sausio-liepos mėnesiais įvyko 1726 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 137 žmonės. Nors 2012 metais skaudžių nelaimių rodikliai buvo didesni – tuo pačiu laikotarpiu užfiksuoti 1804 eismo įvykiai ir 146 žmonių žūtys – tačiau situacija keliuose eismo saugumo specialistams vis dar kelia didelį susirūpinimą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje