Skip to content

Giedrius Pakalka – MAXIMA stipendininkas

MI informacija

Šiemet konkurso „MAXIMA Jaunieji talentai“ mokslo srityje paskatinamąją 250 Lt stipendiją laimėjo Ignalinos gimnazistas Giedrius Pakalka. Šią stipendiją jis gaus visus mokslo metus.  

Vaikinas mokosi Ignalinos gimnazijos dešimtoje klasėje. Pažįstami apibūdina Giedrių kaip asmenybę, mėgstančią iššūkius ir atkakliai siekiančią tikslo. Smalsumo nestokojantis vaikinas nuolat dalyvauja įvairiuose projektuose, konkursuose, olimpiadose. Jis yra pasiekęs puikių laimėjimų gamtos mokslų (Lietuvos mokinių gamtos mokslų olimpiadoje pelnytas bronzos medalis, rajono biologijos olimpiadoje – pirmoji vieta), matematikos (rajono matematikos olimpiadoje laimėta pirmoji vieta), lietuvių kalbos srityse (Nacionalinio diktanto antros vietos laimėtojas, rajono lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados pirmos vietos nugalėtojas). Giedrius net du kartus yra nugalėjęs projekte „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“. Pasak vaikino, MAXIMA stipendija paskatins jį toliau stengtis, atkakliai dirbti. Be to, Giedriaus sako, kad „MAXIMA Jaunųjų talentų“ konkursas yra – „Gyvenimo mokykla“.

„MAXIMA Jaunieji talentai“ apdovanojimų renginys per LRT televiziją bus transliuojamas rugsėjo 6 ir 13.

Šiemet konkursas susilaukė rekordinio dalyvių susidomėjimo, stipendijomis apdovanota 20 kūrybos ir meno, mokslo, muzikos, sporto bei visuomeniškumo srityse ypatingais gabumais pasižymėjusių vaikų. „Konkursą organizuojame jau vienuoliktus metus ir kasmet sulaukiame vis daugiau dalyvių, kurių talentai pripažįstami ne tik mūsų šalyje, bet ir visame pasaulyje. Dalis laimėtojų MAXIMA stipendijas gauna jau antrą ar net trečią kartą. Todėl tikime, kad mūsų įsteigtos stipendijos padeda moksleiviams puoselėti savo talentą, žengti pirmyn ir įgyvendinti svajones, o bendraamžių pavyzdys įkvepia ir kitus vaikus siekti žinių bei aukščiausių įvertinimų“, – renginio metu apdovanodamas moksleivius, nugalėjusius visuomeniškumo srityje, sakė UAB MAXIMA LT gen. direktorius Arūnas Zimnickas.

Iškilmingos talentų apdovanojimų ceremonijos metu moksleivius sveikino ir jiems stipendijas teikė kultūros ministras Šarūnas Birutis, technikos mokslų daktaras Vladas Lašas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) baleto primarijus Nerijus Juška, Pasaulio dziudo jaunimo čempionato 2009 m. Paryžiuje bronzos medalio laimėtoja Sandra Jablonskytė.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad visi konkurso „MAXIMA Jaunieji talentai“ dalyviai yra didelis mūsų tautos turtas. Lietuva gali didžiuotis, kad čia auga tokie talentingi vaikai. Linkiu, kad siekdami savo tikslų, moksleiviai pasiektų aukštumas“, – sakė renginyje dalyvavęs Prezidentas Valdas Adamkus.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje