Skip to content

Jau ir kaime ne prasčiau nei mieste…

MI informacija

Sporto aikštynas, vaikų žaidimų aikštelės ir poilsio erdvės – tokie nauji objektai atsirado Tverečiaus miestelyje ir Dysnos kaime. „Dabar jau ir pas mus – ne prasčiau nei Ignalinoje“, – sakė darbais besirūpinusi Didžiasalio seniūnė Gema Pundienė. Rugsėjo 13 d. seniūnė Dysnos kaime surengė šventę, pakvietė aplinkinių kaimų žmones ir savivaldybės atstovus kartu pasidžiaugti darbų rezultatu. Ta proga koncertą dovanojo kaimynai – Didžiasalio kapela „Šeimynėlė“ ir estradinis ansamblis „Bekaras“ (vadovė Valentina Sinkevič). 

Pirmiausia aplankytas Tverečius. Stebėdama aikštėje smagiai futbolą žaidžiančius vaikinus, Tverečiaus seniūnė Česė Vitėnienė sakė tikinti, kad tokios puikios sąlygos sportuoti galbūt vieną kitą jaunuolį ir nuo žalingų įpročių atitrauks. Juk kaimo žmogui taip pat reikia dėmesio ir rūpesčio. Naujas erdves apžiūrėjo pristatyme dalyvavę rajono mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis, savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Mačys, Statybos ir komunalinio ūkio vedėjas Mykolas Viškelis bei darbus atlikusios UAB „Meleksas“ vadovas Rimantas Zigmantas.

Dysnos kaime svečiai pasitikti su muzika. Seniūnė ir projekto vadovė G. Pundienė  dėkojo visiems, prisidėjusiems prie sėkmingo projekto įgyvendinimo. Susirinkusius pasveikino mero pavaduotojas H. Šiaudinis. Jis pasidžiaugė sklandžiai ir laiku atliktais darbais ir tuo, kad čia dirbo ignaliniečiai. Projekto vadovei ir UAB „Meleksas“ direktoriui vicemeras įteikė savivaldybės dovanas, o žmonėms linkėjo malonaus pabuvimo, gražių laisvalaikio akimirkų ir dar daug švenčių. Bendruomenės vardu padėkos žodį tarė bibliotekininkė Vanda Laurinavičienė: „Ačiū, kad darote mūsų gyvenimą gražesnį ir įdomesnį, dabar mes ir mūsų vaikai turim kur sportuoti, kur leisti laisvalaikį“. V. Laurinavičienė visus kvietė aplankyti biblioteką ir apžiūrėti vaikų kūrybos parodėlę, kurią atvežė Didžiasalio vaikų globos ir paramos šeimai centras. Šventėje šauniai koncertavo Didžiasalio kapela „Šeimynėlė“ ir estradinis ansamblis „Bekaras“.

Įgyvendinant projektą „Viešosios infrastruktūros sutvarkymas ir sukūrimas Ignalinos rajono Didžiasalio ir Tverečiaus seniūnijose“, Dysnos k. ir Tverečiuje pastatytos naujos dirbtinės dangos sporto aikštės, įrengtos vaikų žaidimų bei automobilių stovėjimo aikštelės, nutiesti šaligatviai, pastatyti suoliukai, šiukšlių dėžės. Dysnos k. renovuota vasaros estrada, prie jos pastatyti nauji suolai. Didžiasalio gyventojai naudojasi rekonstruotomis automobilių stovėjimo aikštelėmis Agarinio, Salos ir Dumblio gatvėse. Statybos darbų kaina – apie 567 tūkst. Lt.

Autorės nuotr.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje