Skip to content

Įstatymas atverstas tik po 13-os metų

Praėjusiame laikraščio numeryje, straipsnyje „Kaimiškų vietovių vaikai ir šiemet bus pavėžėjami nemokamai“, rašėme apie moksleivių pavėžėjimą maršrutiniais autobusais tvarką. Kas dėl kelionės į mokyklą ir iš jos, tai, regis, viskas – be priekaištų, bet vaikų pavėžėjimas atostogų metų sukėlė nemažai diskusijų.

Antalksnės kaimo gyventojas nepatingėjo paimti į rankas 2000-03-30 d. patvirtinto Transporto lengvatų įstatymo ir pastudijuoti jį. Tokiu būdu antalksniškis sužinojo, kad jo 9-erių metų dukra iš taško A į tašką B  turėtų būti vežamas su 50 proc. nuolaida, bet kažkodėl, važiuodama Ignalinos autobusų parko transportu, moka visą kainą.

Kad įmintų šią mįslę, redakcijai teko belstis į ne vienerias duris. Šį rebusą spręsti įsitraukė ir Švietimo, kultūros ir sporto vedėja Regina Lisauskienė. Jau ne vieną kartą studijuojanti šį įstatymą, vedėja iki šiol nesuko sau galvos dėl vaikų pavėžėjimo, tarkim, į Mokslo metų pradžios šventės repeticijas iki prasidedant mokslo metams. Vedėja patikino, jog tai ne jos kompetencija, tačiau, nepaisant to, ji, suderinusi su savivaldybės juristais, išsiaiškino, jog 5 str. 4 punktas skelbia, jog išties vaikai nuo 7 iki 10 metų turėtų būti vežami taikant 50 proc. nuolaidą.

Labiausiai suglumino Autobusų parko vadovo Valento Meškėno paaiškinimas, jog jis nėra įsigilinęs į šį įstatymą, o nuolaidas taiko pagal Utenos autobusų parko parengtą kažkokią nuolaidų lentelę. Ponas Valentas, redakcijos prašomas, po 13 metų atsivertė Transporto lengvatų įstatymą ir pripažino, jog labai stipriai klydo. Jau ketvirtadienio vakarą ponas Valentas tikino informavęs visus savo darbuotojus ir iškabinęs skelbimus su naujais patvarkymais. Ką gi, geriau vėliau, nei niekada.

Dėkojame antalksniškiui, kad padėjo daugeliui rajono gyventojų sužinoti tai, kas yra akivaizdu. Žmonės paprastai įsitikinę, jog valdiškos institucijos tarnautojas puikiai išmano savo srities reikalą ir jo kontroliuoti kaip ir nėra reikalo. Deja, faktai kalba patys už save. Tikėti ir pasitikėti negalima niekuo, net ir tuo, kuris tikina, jog puikiai viską žino.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje