Skip to content

„Auksinio rudenėlio“ turnyre dvi taures laimėjo ignaliniečiai

Ignalinos KSC Sporto skyrius vėl surengė tradicinį „Auksinio rudenėlio“ mini futbolo (6×6) turnyrą, kuriame dalyvavo 8 jaunimo ir 3 suaugusiųjų komandos. Pernai analogiškame turnyre visas tris taures laimėjo IKSC varžybų organizatorių komandos. Šį kartą viena nugalėtojų taurė iškeliavo į Švenčionis, ją laimėjo „Kūnos“ komanda, kurios žaidėjai gimė 1996–1967 m.

Jau ne pirmą kartą sėkmingiausiai rungtyniavo patys jauniausieji IKSC futbolo trenerio Tado Bernato auklėtiniai. Jie nepralaimėjo nė vienerių rungtynių, nugalėję Švenčionių, Dūkšto, Vidiškių ir Ignalinos KSC antrąją komandas. Antroji vieta atiteko švenčioniškiams, o trečią vietą laimėjo vidiškiečiai, pasiekę vieną pergalę, 2:0 nugalėję KSC antrąją komandą. Galėjo pirmą vietą laimėti ir kiek vyrenio amžiaus Ignalinos futbolininkai, tik jiems reikėjo sėkmingiau sužaisti su Švenčionių „Kūnos“ komanda, bet finalinėje dvikovoje jiems nepavyko nugalėti kaimyninio rajono komandos, varžybos baigėsi taikiai – be įvarčių. Tai buvo paranku varžovams, nes jų įmuštų ir praleistų įvarčių santykis buvo geresnis. Tad ignaliniečiai pasitenkino sidabro medaliais, o auksas ir taurė atiteko kaimynų komandai, kurią treniruoja Česlovas Širvinskas.

Tarp suaugusiųjų ir labiau patyrusių žaidėjų dėmesio centre buvo IKSC ir „Meikštų dvaro“ komandų dvikova. Pernai rajono pirmenybes laimėjo meikštiečiai, todėl ir šįkart jie buvo nusiteikę pakartoti savo sėkmę. Tačiau atkakli dviejų lygiaverčių varžovų dvikova baigėsi be įvarčių. Ir vėl taurės likimą lėmė įmuštų ir praleistų įvarčių santykis. Jis buvo palankesnis ignaliniečiams, kurie didesniu skirtumu laimėjo rungtynes prieš Didžiasalio „Salos“ komandą. Beje, pastaroji komanda gynė Ignalinos seniūnijos garbę ir ją subūrė iš Didžiasalio kilęs Č. Širvinskas, dabar treniruojantis Švenčionių jaunuosius futbolininkus. Tad „Salos“ komandai ir atiteko trečioji vieta.

Vieno iš šio turnyro organizatoriaus Tado Bernoto teigimu, varžybose dalyvautų ir daugiau komandų, bet matyt įtakos turėjo lietingas ir vėjuotas oras. O turnyras iš esmės vyko įdomiai ir kovingai. Už tai turnyro organizatoriai liko dėkingi nuolatiniam jo rėmėjui – „Ginto vairuotojų mokyklos“ vadovui.

Autoriaus nuotr.

Nugalėtojų taurė įteikiama Švenčionių „Kūnos“ komandos kapitonui Robertui Slabadai Aukso medaliai ir nugalėtojų taurė atiteko IKSC pirmajai komandai, kuri nepralaimėjo nė vienerių rungtynių Nugalėtojų taurė tarp vyriausiojo amžiaus žaidėjų komandų atiteko IKSC komandos kapitonui Tadui Bernotui Trys suaugusiųjų futbolininkų komandos, iškovojusios prizines vietas

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje