Skip to content

„Kaukas“ prisikaukė – baras naktį nebedirbs

Jau ne kartą rašėme apie pavasarį atsidariusį naktinį barą „Kaukas“ (licencija išduota gegužės 30 d.), kurio lankytojai nuolat trikdo aplinkinių gyventojų poilsį. Žmonių skundai visą vasarą plaukė į policiją, rajono savivaldybę, laikraščio redakciją.

Štai 46 gyventojų pasirašytame liepos 24 d. skunde rašoma, kad, „atidarius „Kauką“, kiekvieną naktį nuo 24 iki 7 val. ryto šalia parduotuvės ir šalia esančių namų teritorijoje vyksta išgertuvės ir triukšmas. Tarp sugėrovų dažnai kyla ginčai, riksmai, muštynės. Baro „klientai“ geria ir ant suoliukų po Turistų g. 43-ojo daugiabučio namo langais, šalia kitų namų, čia pat atlieka savo gamtinius reikalus, o po nakties šalia namų lieka šiukšlynas. Tokia situacija pažeidžia žmogaus teises į poilsį nakties metu. Triukšmas veikia kaip ilgalaikis stresas, žmonės, norėdami užmigti, geria raminamuosius vaistus, vyresni žmonės kenčia nuo padidėjusio kraujospūdžio, širdies ligų, kurias paaštrina nuolatinis triukšmas. Nuo jo kenčia ir maži vaikai, kurių vien pirmoje Turistų g. 43-ojo namo laiptinėje yra keturi…“

Triukšmadarius turėtų tramdyti policija, bet kai viešoji tvarka šalia baro pažeidžiama kasdien, reikėtų nebent čia nuolatinį policijos postą laikyti. Kaip rajono savivaldybę informavo laikinai policijos komisariato viršininko pareigas ėjęs Donatas Šemeklis, nuo liepos 6 iki rugpjūčio 19 d. baro „Kaukas“ prieigose užfiksuoti 37 pažeidimai: 27 atvejai pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 178 str. (alkoholio gėrimas ar girto pasirodymas viešose vietose), 7 chuliganizmo atvejai (ATPK 174 str.), 2 prekybos alkoholiniais gėrimais pažeidimai (ATPK 164 str., 3 d.), 1 Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas (ATPK 188 str.). Rugpjūčio 12 d. UAB „Trainiškis LT“, kuriai „Kaukas night“ ir priklauso, pritaikyta ekonominė sankcija, paskirta 500 Lt bauda.

Negalėdami sutramdyti „Kauko“ klientų, policija prašė rajono savivaldybę panaikinti barui leidimą prekiauti alkoholiu po 22 val. Taip ir „prisirpo“ rajono tarybos sprendimas apriboti UAB „Trainiškis LT“ baro „Kaukas night“ alkoholinių gėrimų pardavimo laiką, draudžiant prekiauti jais nuo 22 iki 8 val.

Žinoma, net ir tokioje situacijoje atsiranda balsas kitas, sakantis, kad neva valdžia dusina verslą. Koks čia verslas, jei jis tampa kančia aplinkiniams, su tuo niekaip nesusijusiems žmonėms. Baras ne saldainius pardavė, o alkoholį, todėl vargu ar kas patikės, kad neuždirba bent vienam apsaugininkui išlaikyti, kuris prižiūrėtų tvarką viduje ir lauke šalia baro. Tai buvo siūlyta dar vasarą, tačiau niekaip nereaguota į tai, nesiimta jokių priemonių tvarkai palaikyti.

Rajono tarybos komitetuose dar buvo siūlyta pradžiai tik sutrumpinti alkoholio pardavimą iki 1 val., tačiau dauguma tarybos narių pasakė – gana. Balsuojant už šį sprendimą, trys tarybos nariai susilaikė (Vytautas Gimžauskas, Juozas Rokas ir Rimantas Zigmantas), kiti balsavo už uždarymą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje