Skip to content

Kopūstinės galvos

MI informacija

Teisėjai ir aukšti valstybės tarnautojai skaičiuoja padidintas algas, nes atkurti teisingumą sau nusprendė teisėjai. Liudvika Pociūnienė portale alfa.lt taip įvertino tokį mūsų aukščiausių teisingumo ramsčių (ramentų) teisingumą:

„…Mūsų KT (Konstitucinio Teismo) teisėjai pamiršo vieną pagrindinių teisingumo principų – niekas negali būti teisėju savo paties byloje – taigi, kyla rimtų abejonių dėl sprendimą priėmusių teisėjų profesionalumo, nekalbant jau apie žemą pareigos visuomenei supratimą ir paprasčiausią gobšumą. Jei šis sprendimas nebuvo priimtas vienbalsiai – tyla nedaro garbės teisėjams, balsavusiems prieš. Adekvatu būtų atsistatydinti ir padaryti viešą pareiškimą – kažin, ar šiuo atveju yra kitoks kelias atkurti pasitikėjimą šia svarbia valstybės institucija. Įvertinęs aplinkybę, jog KT teisėjai galimai supainiojo interesus, Seimas galėjo nepaklusti tokiam sprendimui ir jo nevykdyti, tačiau gūžčiodami pečiais politikai – įskaitant ir prezidentę, ir opozicijos lyderį, net nebandė kvestionuoti KT sprendimo teisėtumo“.

Kaip sakoma, teisėjas visada teisus, net tada, kai kyla abejonių dėl jo profesionalumo ar jį galima apkaltinti paprasčiausiu gobšumu .

Na, o kiti valstybės tarnautojai, kuriems KT sprendimu irgi turi būti atstatyti atlyginimai, gali palaukti. Gaus jie pinigus, jau ir teismus kreipėsi. Bet, kaip savaitgalį pasakė premjeras Algirdas Butkevičius, tie valstybės tarnautojai, kuriems teismas priteis sumokėti jų pinigus, juos gaus tik kitais metais, pavyzdžiui, nuosprendis bus 2014 m., pinigai – 2015 m.

Beje, ar pastebėjote, kad kalbant apie teisingumą pensininkai neminimi. Nei valdžiai jie nerūpi, nei žurnaliūgoms. Apie teisėjus jau net kalbėti neverta.

Užtat tarp tų, kurie kreipėsi į teismą, minimi ir Bendrojo pagalbos centro (BPC) darbuotojai. To paties, kurio viršininko Artūro Kedavičiaus galvos reikalavo vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, kuris sakė, kad jeigu viršininkas neatsistatydins iki pirmadienio, jis pats jį atstatydins.

O kas pasikeitė? Niekas. Gal todėl, kad ministras nepasakė, apie kurį pirmadienį jis galvoja, taip, galvoja, manote, ministrai šito nesugeba? Netiesa. Teko matyti visokių viršininkų, bet visi jie savaitės dienas skaičiavo gerai. Vadinasi, iki septynių suskaičiuoti mokėjo – tad kodėl ministras turi būti išimtis?

Ne, nepasikeitimo priežastis – garas nuleistas, ir viskas tvarkoje. O BPC darbuotojai jau per teismą reikalauja nesumokėtų atlyginimų. Turi teisę, gerai dirba. Tiesa, teigiama, kad dirbti tokį atsakingą darbą visiškai pakanka vidurinio išsilavinimo, užtat jie yra prilyginti statutiniams pareigūnams su visomis tokiems pareigūnams priklausančiomis socialinėmis garantijomis, ir į pensiją išeina, atidirbę 20 metelių…

Ir šie pareigūnai dirbs toliau. Matėte, kaip prabangiai atrodo BPC pastatas, kaip prabangiai viduje kabinetai įrengti? Vien pastatas kainavo 30 (trisdešimt) milijonų litų, o kiek dar įranga?

Ir dabar viso to atsisakyti, prisipažinti, kad pinigai išmesti į balą? Negalima. 30 milijonų – įsivaizduojate, kiek čia būtų „otkato“?

O kas gali paneigti, kad tas „otkatas“ nebuvo paimtas?

Ir Briuselis nieko keisti neleidžia, Briuselis taip liepė.

Kai žmogus truputį nesveikas, kaip dabar sakoma, protiškai neįgalus, sakoma, kad jo ne galva, o kopūstas. Bet ką daryti, kai vietoj galvos net ne tvirtas lietuviškas, o minkštutis Briuselio kopūstas?

Kopūstas kopūstu, bet pinigus imti moka.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje